Úvod Výrobcovia Google VIDEO: Nexus 9 vyzerá v skutočnosti ešte krajšie, než na renderoch. Toto...

VIDEO: Nexus 9 vyzerá v skutočnosti ešte krajšie, než na renderoch. Toto video vás presvedčí!

25

Nový Nexus 9 je tablet, ktorý vznikol zo spolupráce Google a HTC. Jedná sa o 8,9-palcové zariadenie, ktoré poháňa výkonný 64-bitový čipset Nvidia Tegra K1 a na ktorom beží najnovší Android 5.0 Lollipop.

Novinka ponúka krásnu kovovú konštrukciu, ktorou sa taiwanský výrobca, HTC, preslávil už poriadne dávno. Na prednej strane sa nachádza dvojica BoomSound reproduktorov a spomínaný 8,9-palcový displej s QXGA rozlíšením (2 048 x 1 536).

Ak ste čakali na video z reálneho sveta, v ktorom by sa ocitol práve novo predstavený tablet od Google, dočkali ste sa. Obrovským plus je aj to, že zariadenie vyzerá ešte krajšie na video, než na renderoch. To sa nestáva často a preto sa máte na čo tešiť. Zlé nie sú ani ceny, ktoré začínajú na 399 dolároch za 16 GB Wi-Fi model a pokračujú cez 479 dolárov za 32 GB model až na 599 dolárov za LTE verziu.

V Spojených štátoch bude nový tablet dostupný už 12. novembra, dostupnosť v Európe zatiaľ známa nie je. Každopádne, čo hovoríte na nový vlajkový tablet od Google? Pohladkal vaše technologické srdiečko, alebo vás naopak ničím neohúril?

Zdroj: PA