Úvod Novinky Privítajte Oppo R5: Najtenší telefón na svete, hrubý len 4.85 mm

Privítajte Oppo R5: Najtenší telefón na svete, hrubý len 4.85 mm

6

Pofotomobile Oppo N3, ktorý ponúka zaujímavo riešený fotoaparát si pre svojich fanúšikov čínsky výrobca pripravil ešte jeden skvost.

Je ním Oppo R5, z ktorého sa okamžite stal najtenší smartfón dostupný na trhu. Okrem toho, že je založený na 64-bitovej architektúre je hrubý len 4,85 milimetrov, vďaka čomu okamžite získal označenie „najtenší telefón na trhu.“ Samotná konštrukcia, ktorá je vyrobená z hliníka je hrubá len 4 milimetre.

Novinka od Oppo ponúka 5,2-palcový Full HD AMOLED displej. Spoločnosť tvrdí, že ich panel ponúka najnižšiu odrazivosť a vysoko presné podanie farieb.

oppo-r5-2

Zariadenie beží na Android 4.4 KitKat s nadstavbou Color OS 2.0. Poháňa ho 64-bitový Snapdragon 615, osem-jadrový čipset strednej triedy s jadrami Cortex-A53 o takte 1.5 GHz. S výkonom mu pomáha grafický čip Adreno 405 a 2 GB RAM. Aby zariadenie neostalo pri používaní úplne horúce, Oppo navrhol špeciálne chladenie tekutým kovom, ktoré sa má efektívnejšie zbaviť prebytočného tepla.

oppo-r5-4

Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx senzor Sony IMX214 s objektívom s clonou f/2.0, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 5 Mpx fotoaparát. Aj napriek tomu, že je nový Oppo R5 tak tenký sa doň inžinierom podarilo natlačiť 2 000 mAh Li-Po batériu, ktorá podobne ako Oppo N3 disponuje technológiu rýchleho nabíjania, VOOC.

oppo-r5-3

Oppo si za tento zázrak pýta 499 dolárov. Európsku cenu a dostupnosť momentálne zisťujeme.

Zdroj: GA