Úvod Novinky Oppo N3 oficiálne: Jeden z najzaujímavejších telefónov má 16 Mpx otočný foťák...

Oppo N3 oficiálne: Jeden z najzaujímavejších telefónov má 16 Mpx otočný foťák a viac

10

Natlačovej udalosti v Singapure sa Oppo rozhodol predstaviť svoju novú vlajkovú loď – Oppo N3.

Jedná sa o nástupcu k populárnemu Oppo N1, pričom pýši sa vylepšeným 16 Mpx motorizovaným fotoaparátom schopným sledovať objekt pri tom, ako sa hýbe. Senzor má veľkosť 1/2.3“ a pixely v ňom merajú 1,34 micrometra. Vo fotoaparáte sa nachádza objektív certivikovaný skupinou Scheider Kreuznach, čo je samo o sebe veľmi zaujímavé.

Futuristický fotoaparát sa sám dokáže otočiť až o 206 stupňov a tak dokáže sám, bez akejkoľvek pomoci odfotiť panorámu, alebo odfotiť selfie s o niečo širším záberom. Medzi ďalšie funkcie môžeme zaradiť možnosť použiť pomalú uzávierku pre lepšie fotografie v noci, režim ultra macro, ako aj ukladanie fotografií v RAW, čo umožňuje ich úpravu po odfotení. Zabudnúť samozrejme nemôžeme ani na snímač odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza na zadnej strane. Okrem toho, že si pomocou neho môžete ochrániť svoje vlastné fotografie slúži aj ako touchpad pre scrollovanie, keď si nechcete zamastiť displej.

oppo-n3-3
16-megapixelový fotoaparát poháňa malý motorček, ktorý celú jednotku dokáže otočiť až o 206 stupňov

Čo sa špecifikácií týka, zariadenie beží na dosť starom čipsete Snapdragon 801 s jadrami o takte 2.5 GHz. Zariadenie okrem toho ponúka 5,5-palcový 1080p displej (400 ppi), 2 GB operačnej pamäti RAM a 32 GB vnútornej pamäti. Celé zariadenie poháňa 3 000 mAh Li-Po batéria, ktorá podporuje špeciálnu technológiu VOOC. Tá smartfónom z ich výroby ponúka možnosť nabiť batériu z 0% na 75% za kratučkých 30 minút. Ak je pre vás 30 minút pridlhá doba, už za 5 minút budete mať dostatok šťavy na to, aby ste mohli uskutočniť dvojhodinový telefonát.

oppo-n3-4
Technológia VOOC zariadenie nabije z 0% na 75% len za 30 minút

Nový Oppo N3 sa má začať predávať za 649 dolárov, dostupnosť na Slovensku momentálne zisťujeme. Každopádne, čo si myslíte o takomto telefóne s motorizovaným fotoaparátom. Zaujal vás?

Zdroj: GA