Úvod Novinky Nový level prepojenia: Tento muž si implantoval NFC čip priamo do dlane

Nový level prepojenia: Tento muž si implantoval NFC čip priamo do dlane

17

Zdá sa vám, že by sme v dnešnej dobe boli s technologickým svetom prepojený málo a že by to chcelo ešte viac zatlačiť na pílu? Ani nám. Jeden človek, menovite Robert Nelson je však iného názoru a tak si dal do dlane implantovať NFC čip. Že čo? Že presne to.

V ľavej ruke nosí NFC čip, ktorý si kúpil od spoločnosti Dangerous Things za 100 dolárov. Tí mu poslali 13,56 MHz NTAG216RFID čip, ktorý je plne kompatibilný s NFC uložený v sterilnej injekčnej striekačke. Čip je dlhý 12 milimetrov a široký 2 milimetre. No a aké to má presne využitie?

Prekvapivo, celkom zaujímavé. Keďže taký čip, aký má v ruke on nemá v ruke nikto iný na svete, môže jednoducho zodvihnúť svoj telefón, ktorý sa mu automaticky odomkne. Neslon ale premýšľa aj o tom, že si k svojmu čipu pridá aj možnosť automaticky otvoriť vchodové dvere, garážové dvere či dokonca možnosť odomknúť auto.

Na jednej strane sa toho bojíme, pretože kto by chcel mať v tele nejaký čip, ktorý pre využitie v ľuďoch zatiaľ nebol otestovaný. Na druhej strane, svet, keď by sme heslá vymenili za overenie vlastným telom je celkom zaujímavý.

Spoločnosť Dangerous Things na Google Play umiestnila aplikáciu, ktorá čip aktivuje. Na rozdiel od iných aplikácií, Dangerous Things podporuje 32-bitovú ochranu hesla a dokonca dokáže zabrániť aj tomu, aby sa čip dostal do tzv. stavu „forever locked.“

cip-1
cip-2
cip-3
cip-4
cip-5
cip-6
Implantácia čipu
cip-8

Zdroje: C, PA