Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo Yoga Tablet 2 prichádza v 8“ a 10“ príchutiach a s...

Lenovo Yoga Tablet 2 prichádza v 8“ a 10“ príchutiach a s ľudovou cenovkou

5

Nová generácia Lenovo Yoga tabletov je tu. Novinky sú dostupné v 8 a 10-palcovej verzii, no dostupný je aj 13,3-palcový Pro model, ktorý ponúka Quad HD displej. Dvojica menších tabletov je dostupná s Androidom, alebo Windowsom.

Všetky tri tablety sú poháňané štvorjadrovými procesormi Intel Atom a ponúkajú ikonický zabudovaný stojan. Ten prichádza s niekoľkými funkciami, z ktorých je jeden oproti staršej generácii tabletov úplne nový. Tablet totiž môžete zavesiť, napríklad na stenu, ako by to bol obraz. Potom však máte možnosť držania tabletu za spomínaný stojan, postavenia, alebo naklonenia. Vo vnútri širšej strany, ktorú tvorí stojan sa nachádzajú stereo reproduktory od Dolby a Wolfson.

S druhou generáciou našich YOGA Tabletov majú užívatelia slobodu a voľnosť robiť viac – mať voľné ruky a tablet zavesiť na stenu s novým režimom Zavesenie, vychutnať si dosiaľ nevídaný zvuk na tablete so skvelými audio funkciami a tiež si môžu vybrať operačný systém, ktorý je pre nich ten pravý – Android alebo Windows,” povedal Jeff Meredith, viceprezident pre marketing, Lenovo Mobile Business Group.

A tiež pre tých , čo túžia po multimédiách na väčšom displeji sme vytvorili nový 13 palcový model YOGA Tablet 2 Pro. Takže keď sa to tak vezme, tablety vám prinášajú viac režimov, vyšší výkon a viac možností.

Yoga-tablet-3
Tablet od Lenova si vďaka jeho stojanu môžete zavesiť ako obraz

Menšia dvojica tabletov ponúka 8, resp. 10-palcový IPS LCD displej s rozlíšením 1 920 x 1 200 (283, resp. 226ppi).

Podobnosť v špecifikáciách však dizajnom a displejom nekončí. Oba tablety disponujú 8 Mpx zadným fotoaparátom s objektívom s clonou f/2.2 a 1,6 Mpx predným fotoaparátom. Vo vnútri sa nachádza 16 GB úložisko, tablet však podporuje aj microSD karty do kapacity 64 GB.

Spotrebitelia sú pri tabletoch stále viac technologicky vyspelí, vyžadujú viac možností, ktoré by spĺňali ich rozmanité potreby. Sme hrdí na to, že Lenovo môžeme podporiť pri plnení týchto rozmanitých potrieb tým, že prinášame bleskurýchly výkon a dlhú výdrž batérie prostredníctvom nášho Intel Atom procesora, či už ide o tablet s OS Windows alebo Android, prípadne o veľkosť displeja alebo iné špeciálne vlastnosti, ktoré tieto tablety ponúkajú. Náš modem Intel XMM 7160 tiež spotrebiteľom prináša  možnosť ultra rýchleho pripojenia cez 4G,“ uviedol Erik Reid, viceprezident Intel Mobile and Communications Group a generálny riaditeľ obchodnej divízie Tablet Business Unit.

Čo sa konektivity týka, pripraviť sa môžete na Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 4.0. 10-aplcová verzia ponúka aj LTE verziu, no dostupnosť takéhoto modelu na Slovensku momentálne nevieme potvrdiť, ani vyvrátiť.

Oba tablety sú na Slovensku dostupné od dnes za ceny od 239€ za 8-palcový model a 289€ za 10-palcové ceny.

Oprava: Vyššie uvedené ceny sú koncové, teda s DPH.

Zdroj: Tlačová správa