Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo Vibe Z2 PRO na Slovensku: Cena, dostupnosť a všetko ostatné, čo...

Lenovo Vibe Z2 PRO na Slovensku: Cena, dostupnosť a všetko ostatné, čo musíte vedieť

10

Čínsky výrobca Lenovo včera večer predstavil plány s uvedením ich novej vlajkovej lodi, Vibe Z2 PRO na slovenský trh. Spoločnosť je na svoj Quad HD smartfón patrične hrdá, keďže ponúka výkonné špecifikácie a kvalitnú konštrukciu. Poďme sa pozrieť, čo nám Lenovo ponúka, za koľko a kedy si ho v prípade záujmu budete môcť zakúpiť.

Začnime rovno špecifikáciami, keďže tie udávajú, či sa jedná o high-end, mid-range, alebo low-end zariadenie. V prípade Vibe Z2 PRO sa bez pochýb jedná o high-end, keďže sa v ňom ukrýva kombinácia poriadne výkonných súčiastok. Do kontaktu najčastejšie prídete s krásnym 6-palcovým Quad HD displejom (2 560 x 1 440) s jasom v hodnote 500 nitov.

O výkon sa postará Snapdragon 801 s jadrami o takte 2.5 GHz, ktorému budú sekundovať 3 GB operačnej pamäti RAM. O komfort sa bude starať aj 32 GB úložisko, ktoré je štandardom. Poteší aj (zatiaľ) najnovšia verzia Androidu vo verzii 4.4 KitKat.

vibe-z2-pro

Na zadnej strane sa nachádza 16 Mpx fotoaparát s duálnym LED bleskom, ktorý je schopný natočiť 4K video pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. O všetky vaše selfie chúťky sa postará 5 Mpx predný fotoaparát.

Čo by to bol za veľký smartfón, ak by neponúkol poriadnu batériu. Lenovo Vibe Z2 PRO disponuje 4 000 mAh batériou, ktorá vám podľa slov výrobcu vydrží až 45 hodín nepretržitého telefonovania. Čo určite poteší je zakomponovanie možnosti využitia dvoch micro SIM kariet súčasne.

Odporúčanú maloobchodnú cenu pre Slovensko Lenovo stanovil na 459€, no je možné, že niektorí predajcovia sa ho rozhodnú predávať aj o niečo lacnejšie. Dostupný by mal byť už počas októbra, podľa slov niektorých predajcov už 10. októbra.

Zdroj: Lenovo