Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo už oficiálne vlastní Motorolu: Kúpil ju za 2,9 miliardy dolárov

Lenovo už oficiálne vlastní Motorolu: Kúpil ju za 2,9 miliardy dolárov

1
Motorola

Po takmer desiatich mesiacoch odkedy Google oznámil, že Motorolu odkúpi čínsky gigant, Lenovo, sa to oficiálne stalo skutočnosťou. Motorola sa dostala do rúk Číňanov za slušných 2,9 miliardy dolárov.

Lenovo za Motorolu zaplatil 660 miliónmi dolárov v hotovosti, 750 miliónmi dolárov v akciách svojej spoločnosti a 1,5 miliardami dolárov v zmenkách. Všetkých tri a pol tisíc zamestnancov Motoroly po novom spadá pod čínskeho výrobcu.

Motorola o tom informovala dnes pomocou tlačovej správy. V nej sa nachádzali informácie aj o tom, v čom sa skrýva ich sila. Menovite sa jedná o rad zaujímavých a žiadaných zariadení, ako napríklad Moto G, Moto X či Moto E.

Pre Lenovo to znamená oveľa rýchlejší a kvalitnejší prístup k západným trhom. Cieľom Lenova je preraziť hlavne na trhoch v USA a Európe. To je zjavné aj z ich snahy priniesť najnovšie zariadenia aj na slovenský trh, a to aj napriek tomu, že sa o ňom nedá tvrdiť, že by bol pre ich úspech kľúčovým.

Spoločnosť verí, že sa im tento rok podarí predať viac než 100 miliónov zariadení. Vychádzať to má z úspechu Lenova v rozvíjajúcich sa trhoch a úspechu Motoroly v už rozvinutých trhoch.

Zdroje: Tlačová správa, PA