Úvod Smartphony Aktualizácie HTC One M8 získava aktualizáciu na Android 4.4.4 KitKat a Eye Experience

HTC One M8 získava aktualizáciu na Android 4.4.4 KitKat a Eye Experience

2

Len pár dní po tlačovej konferencii HTC, ktorá sa konala v New Yorku sa majitelia aktuálnej vlajkovej lodi, HTC One M8, môžu tešiť na zaujímavú aktualizáciu. Tá už mieri do ich zariadení a so sebou prináša najnovšiu verziu Android 4.4.4 KitKat s vylepšeným softvérom pre fotoaparát, zvaným „Eye Experience.“

Toto nám o HTC EYE Experience povedalo samotné HTC:

Inteligentná kamera sa s pomocou softvéru HTC EYE Experience dokáže prispôsobiť každej situácii. Pri video hovoroch EYE zvládne simultánne sledovať tváre až štyroch ľudí zároveň, nehľadiac na to, kde v miestnosti sa práve nachádzajú. Tie potom oreže a spojí do jednej mriežky. Volanie cez Skype je tak ďaleko pohodlnejšie. Nemusíte sa už starať, či vaši priatelia práve stoja alebo nestoja v zábere. Vôbec prvýkrát sa na smartfónoch objavuje tiež obľúbená funkcia zo stolových počítačov, a to zdieľanie obrazovky pri video chate.

HTC EYE Experience prináša tiež celý rad nových tvorivých možností. Funkcia Split Capture kombinuje súbežne urobené snímky predného a zadného foťáku do jedného obrázka či videa, vďaka čomu môžete zaznamenať zaujímavé situácie vrátane svojich reakcií. Na rovnakom princípe založená funkcia Crop-Me-In vás automaticky vyreže a umiestni do momentky či videa nadobudnutého zadnou kamerou, vďaka čomu môžu vzniknúť skutočne zaujímavé a unikátne selfie experimenty. A konečne Voice Selfie umožňuje ovládanie kamery hlasovými príkazmi: „say cheese“ pre fotenie a „action“ alebo „rolling“ pre natáčanie. Súčasťou EYE Experience sú tiež funkcie Face Fusion a Live Makeup pôvodne predstavené exkluzívne pre HTC Desire 820.

Aktualizácia má veľkosť 252 MB a verziu softvéru posúva na označenie 3.28.401.6. Tak ako vždy, aj teraz môže trvať aj niekoľko týždňov, kým sa aktualizácia prebojuje aj k vám. Ak máte telefón priamo od operátora, môže to trvať ešte o niečo dlhšie.

Na podobnú aktualizáciu sa môžu tešiť aj majitelia HTC One M7, One Mini 2 a HTC One Max.

Zdroj: AC