Úvod Dohady Doktor na ‚drôte‘: Google pridá k infu o chorobách aj kontakt na...

Doktor na ‚drôte‘: Google pridá k infu o chorobách aj kontakt na odborníka

0
Máte strach? Zavolajte odborníkovi! (zdroj: mashable.com)

Internetový gigant začne po novom ponúkať hypochondrom zvedavým ľudom tlačidlo pri vyhľadanej informácii o možnej chorobe alebo úraze – ponesie názov ‚Porozprávať sa s doktorom‚. Ten samozrejme nepríde k vám domov alebo vy k nemu do ordinácie, nakoľko ide o kontaktovanie lekára prostredníctvom internetu a video-rozhovoru. Všetky náklady hradí spoločnosť Google, teda aspoň spočiatku počas obmedzenej skúšobnej doby.

Na komunitnom webe reddit.com zverejnili používatelia screenshot vyhľadávaného výrazu ‚Bolesť kolien‚ aj s možnosťou spomínaného rozhovoru, ktorý nás má ochrániť pred prehnanými a unáhlenými závermi. Zatiaľ sa však jedná iba o testovaciu (obmedzenú) verziu.

Užitočná funkcionalita by mala byť súčasťou rozsiahlej platformy Google Helpouts, kde si odborníci môžu ale aj nemusia účtovať poplatky za poskytnuté služby. Informoval tech web Engadget.

Kontaktovanie doktora obdobným spôsobom nie je ale v technologickom svete žiadnou novinkou. Obdobné služby – avšak mierne odlišnou formou – ponúka i sprucehealth.com či getbetter.com, no ceny za odbornú asistenciu sú pomerne vysoké.

Zdroj: mashable.com