Úvod Novinky Google Google predstavil Nexus 9: Deväť-palcový tablet od HTC s čipom Tegra K1

Google predstavil Nexus 9: Deväť-palcový tablet od HTC s čipom Tegra K1

3

Tak, ako sme očakávali, Google dnes okrem nového smartfónu Nexus 6 a novej verzie Android 5.0 Lollipop, predstavil aj nový tablet vyrobený spoločnosťou HTC. Jedná sa samozrejme o Nexus 9, ktorý ponúka 9-palcový IPS LCD displej s pomerom strán 4:3 a rozlíšením 2 048 x 1 440.

Samotné zariadenie poháňa čipset Nvidia Tegra K1, ktorého jadrá tikajú na takte 2.3 GHz. Neodlúčiteľnou súčasťou čipsetu je grafický čip, ktorý je v prípade Tegra K1, Kepler DX1, ktorý porazil aj tie najvýkonnejšie čipsety na trhu. Okrem toho sa môžete tešiť na 2 GB operačnej pamäti RAM a 16, resp. 32 GB vnútornej pamäti. Tabletu bohužiaľ chýba slot pre microSD kartu.

Fakt, že tablet vyrobil HTC je zjavný už pri pohľade na prednú stranu zariadenia, keďže sa na ňom nachádzajú stereo reproduktory s technológiou BoomSound. Na zadnej strane sa nachádza 8 Mpx senzor, zatiaľ čo na prednej sa nachádza 1.6 Mpx fotoaparát pre príležitostné selfie.

Tí z vás, ktorí chcú tablet využiť aj na prácu určite ocenia fyzickú klávesnicu, ktorú spoločnosť predstavila ako voliteľné príslušenstvo. Google sa do zariadenia podarilo vtesnať 6 700 mAh batériu, no momentálne nemáme údaj o približnej dĺžke výdrže.

nexus9-klavesnica

Nexus 9 sa bude dať predobjednať už 17. októbra a predávať sa začne už 3. novembra. Vybrať si budete môcť z čierneho, béžového a bieleho prevedenia. Cena má začať na 399 dolároch za základný model, na potvrdenie ceny európskeho modelu stále čakáme.

nexus9-konstrukcia

…na článku stále pracujeme