Úvod Výrobcovia Google Google o cene Nexus 6: Najprv sme navrhli zariadenie, až potom cenu

Google o cene Nexus 6: Najprv sme navrhli zariadenie, až potom cenu

13
Minuloročný Nexus 6 od Motoroly

Google sklamal mnohých svojich fanúšikov hneď po tom, ako predstavil novú generáciu smartfónu Nexus. Gigantický Nexus 6, ktorý disponuje 5,95-palcovým Quad HD AMOLED displejom sa totiž začal predávať za 649 dolárov.

Podľa Google však na tejto cene nie je nič zlé. Ľudia sú zvyknutí si telefóny kupovať u operátorov, ktorí ho výrazne dotujú. Pri dvojročnej viazanosti tak jeho cena môže klesnúť na 200 dolárov.

Za rozhodnutím Google však stojí aj prieskum, ktorý poukazuje na to, že ľudia si radšej kúpia telefón nabitý najnovšími technológiami, než by si mali kúpiť zariadenie, ktoré už nie je na technologickej špičke.

Predchádzajúci model, Nexus 5, sa v USA predával za 350 dolárov bez možnosti dotácie operátorom. Z toho dôvodu bol v ponuke uvádzaný za plnú sumu. Na druhej strane, novinky od Samsungu, Apple, HTC, LG, Sony a ďalších dotované boli a bežní ľudia tak k nim prišli lacnejšie. Google si zároveň uvedomuje, že fanúšikovia radu zariadení Nexus a celkovo čistého Androidu nie sú dvakrát nadšení, no aby Google vedel predať viac kusov, musel spraviť toto zložité rozhodnutie.

Sandeep Waraich, produktový manažér pre Nexus 6 sa vyjadril nasledovne: „Zariadenie sme zámerne navrhli tak, aby bolo na technologickej špičke. Prvým krokom bol produkt, až potom cena.

Tak tu to máme. Google je presvedčený, že zvýšením vybavenosti a zároveň aj ceny sa mu zvýšia predaje. Či sa táto stratégia osvedčí, alebo či Google stúpil veľa sa ukáže až po prvých finančných výsledkoch.

Zdroje: CN, PA