Úvod Novinky Galaxy Note 4 má najlepšiu výdrž batérie spomedzi QHD smartfónov. Vydrží takmer...

Galaxy Note 4 má najlepšiu výdrž batérie spomedzi QHD smartfónov. Vydrží takmer tak dlho ako Xperia Z3!

10

Keď sme sa počas predstavenia Galaxy Note 4 dozvedeli, že inžinieri Samsungu do zariadenia nevtesnali väčšiu batériu, mali sme obavy. Predsa len, Quad HD displej je hladnejší než Full HD alternatíva.

Galaxy Note 4 disponuje 3 220 mAh batériou, čo je oproti 3 200 mAh batérii v Note 3 len malinký rozdiel. Výdrž by ste teda mohli taktiež očakávať veľmi podobnú, ak nie o niečo horšiu, ako jeho predchodca. Tieto predpoklady sa však našťastie nepotvrdili a displej Note 4 dokázal ostať zapnutý krásnych 8 hodín a 43 minút. Výsledok vychádza z testov redaktorov servera Phone Arena. Note 3 v rovnakom teste dokázal vydržať zapnutý 6 hodín a 8 minút, zatiaľ čo tohtoročná Xperia Z3, ktorá sa nachádza na prvom mieste rebríčka výdrže batérie, dominuje s hodnotou 9 hodín a 29 minút.

Spomenúť musíme aj zaujímavú technológiu pre rýchle nabíjanie batérie, ktoré ponúka nový Note 4. Za 30 minút sa podľa údajov od Samsungu dobije až 50% batérie a podľa testov Phone Areny bol telefón na 100% už po 95 minútach. To je vzhľadom na pomerne veľkú kapacitu akumulátora veľim slušný výkon.

Ako rýchlo sa telefón z 0 na 100 percent nabije vám?

Zdroj: PA