Úvod Novinky Číňania spravili klon Galaxy Note Edge: Ohnutý displej vás u nich vyjde...

Číňania spravili klon Galaxy Note Edge: Ohnutý displej vás u nich vyjde len na 197€!

25

Vidíte medzi Galaxy Note Edge a smartfónom na obrázku rozdiel? Ak áno, tak ste bystrejší, než detektív Monk, keďže obe zariadenia sú prakticky identické. Na fotografii sa však nachádza horúca novinka od čínskej firmy HDC – Galaxys Note Edge.

Čínski výrobcovia sú známi tým, ako dobre vedia okopírovať jednotlivé modely od známych výrobcov. V prípade Galaxys Note Edge sa však jedná o celkom veľký úspech, keďže zariadenia sú si navonok extrémne podobné. Nechýba mu nič, ani ohnutý displej, ani softvérová výbava, ktorá ho využíva.

V čom však rozdiel je je hardvérová výbava, ktorá je podstatne slabšia. Nejedná sa však o žiadneho slimáka. K dispozícii budete mať 5,7-palcový displej s Full HD (1 920 x 1 080) rozlíšením, špeciálny stylus pre pohodlnejšie ovládanie, osem jadrový procesor MediaTek MTK6595, 2 GB operačnej pamäti RAM, Android 4.4 KitKat a 3 220 mAh batériu. Nechýba dokonca ani kovový rámik.

hdc-galaxys-note-edge-4

Nakoniec musíme spomenúť ešte aj cenu, ktorá je v prípade originálneho Galaxy Note Edge poriadne vysoká. Len nedávno sme vás informovali o tom, že v UK si zaň Samsung pýta 835€, čo odôvodnil tým, že do ohnutého displeja išli nové technológie a že sa bude jednať o limitovanú edíciu, ktorú nebude mať len každý.

Skromná firma HDC si za prakticky (výzorovo) podobný telefón so schopnými špecifikáciami pýta 250 dolárov, čo je v prepočte menej, než 197€. Bohužiaľ sa nedá očakávať, že by sa HDC Galaxys Note Edge začal predávať aj v našich e-shopoch, aj keď možnosť dovozu dostupná prirodzene je.

hdc-galaxys-note-edge-1
hdc-galaxys-note-edge-2
hdc-galaxys-note-edge-3
hdc-galaxys-note-edge-4
hdc-galaxys-note-edge-5
hdc-galaxys-note-edge-6

Zdoj: HM