Úvod Výrobcovia Google Cena Nexus 6 zaručene nepoteší: Nedotovaný sa začne predávať za 649 dolárov

Cena Nexus 6 zaručene nepoteší: Nedotovaný sa začne predávať za 649 dolárov

7

Google dnes predstavil nový Nexus 6, ktorý okamžite obletel celý technologický svet. Je to najväčší Nexus smartfón, ktorý je postavený na novo-predstavenej Moto X (2014).

Zariadenie ponúka 5,9-palcový Quad HD displej, 3 GB operačnej pamäti RAM, štvorjadrový Snapdragon 805 s jadrami o takte 2.65 GHz, grafický čip Adreno 420 a 32 GB vnútornej pamäti. Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx opticky stabilizovaný fotoaparát, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 2.1 Mpx senzor určený pre selfie.

Veľkou otázkou bola cena samotného zariadenia. Dnes sme vás informovali, že cena nemusí byť podobne nízka, ako v prípade predchádzajúcich verzií a momentálne to vyzerá tak, že sa táto nepriaznivá predpoveď skutočne naplní.

Podľa informácií spoza veľkej mláky to vyzerá tak, že si Google za svoju novinku v prípade nedotovanej verzii vypýta slušných 649 dolárov. V prepočte, ktorý pri technológiách bežne znamená kurz dolár ku euru v pomere 1:1 by to mohlo znamenať cenu okolo 600€. To nie je málo.

Zariadenie sa bude dať predobjednať už 29. októbra, predávať by sa malo začať už začiatkom novembra. Máme medzi nami niekoho, kto by si tohto giganta rád zakúpil?

Zdroj: PA