Úvod Dohady Sony Xperia Z3 Compact si môžete v Británii predobjednať za skvelú cenu,...

Sony Xperia Z3 Compact si môžete v Británii predobjednať za skvelú cenu, na Slovensku je realita o čosi horšia

11

SonyXperia Z3 Compact bolo jedno z najlepších zariadení, ktoré sme mohli na IFA 2014 vidieť. Rozmery takmer rovnaké ako má Xperia Z1 Compact, no miesto 4,3″ displeja má 4,6″ obrazovku. Zmenil sa aj procesor, Z3 Compact ponúka Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz. Mohlo by sa tak zdať, že Sony si za toto zariadenia vypýta poriadne vysokú čiastku. Zdá sa, že v tomto nás japonský výrobca dokázal prekvapiť.

Sony Xperia Z3 Compact si momentálne môžete v Británii predobjednať za menej, než 350 libier. Pre porovnanie, Galaxy Alpha sa tam predáva za 500 libier. To je naozaj neuveriteľná cena za smartfón s high-end špecifikáciami a kompaktnými rozmermi, ktorý je navyše odolný voči vode a prachu.

Vráťme sa však do slovenskej reality. Dva e-shopy, medzi nimi aj Sony Center, začali Sony Xperia Z3 Compact ponúkať za neuveriteľných 575 eur. To síce za nedávno predstavenú vlajkovú loď nie je až tak veľa, no v porovnaní so zvyškom sveta je slovenská cena prinajmenšom smutná. Ostáva nám teda iba dúfať, že keď telefón príde na pulty obchodov, bude lacnejší.

A čo vy? Plánujete si kúpiť Sony Xperia Z3 Compact?