Úvod Novinky Vivo Xplay 5 by mal byť prvým smartfónom so Snapdragonom 810

Vivo Xplay 5 by mal byť prvým smartfónom so Snapdragonom 810

18

Koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka nás čaká veľký posun vpred v oblasti procesorov. Do najnovších smartfónom sa totiž dostane 64-bit Snapdragon 810 s ôsmimi jadrami vyrobenými architektúrou big.LITTLE, ktorý zabezpečí lepšiu výdrž batérie a rýchlejšie reakcie vášho zariadenia. Otázkou však ostáva, ktorý smartfón ako prvý využije tento procesor novej generácie.

Do úvahy pripadajú iba tri telefóny a zhodou okolností sú všetky tri z Číny. Ide o Oppo Find 7, XiaoMi Mi5 alebo Vivo Xplay 5. Podľa posledných informácií vraj tú česť dostane tretí menovaný. Dohady panujú aj okolo dátumu predstavenia smartfónu. Dočkáme sa v decembri 2014 alebo pravdepodobnejšie, začiatkom roku 2015.

Snapdragon 810 je pripravovaný čipset od Qualcommu vyrobený 64- bit výrobný procesom založený na big.LITTLE architektúre od ARM, ktorá sa skladá zo štyroch jadier Cortex-A57 a štyroch menej výkonných jadier Cortec-A53. Túto architektúru momentálne využíva hlavne Samsung vo svojich osemjadrových čipsetoch Exynos 54XX Octa. Smartfón si sám prepína medzi štvorjadrami v závislosti od požadovaného výkonu.

Tešíte sa na smartfóny s čipsetom Snapdragon 810? Aký procesor máte vo vašom zariadení?

Zdroj: G