Úvod Výrobcovia Acer SPÄŤ DO ŠKOLY: TOP 5 tabletov pre študentov

SPÄŤ DO ŠKOLY: TOP 5 tabletov pre študentov

23

Poznáte to. Začína september a s ním samozrejme a škola. Všetci do nej chceme prísť s niečim, čo by nám či vašemu potomkovi pomohlo so štúdiom. Či už ide o tašku, perečník, nové zošity, obaly na ne, perá, ceruzky pastelky… Dnes však žijeme v dvadsiatom prvom storočí a potrebujeme niečo viac. Technika je všade okolo nás a v škole ako veľmi dobrá pomôcka poslúži aj tablet. V tomto článku nájdete 5 + 1 najlepších tabletov, s ktorými sa vy alebo vaše deti môžu vrátiť do školy. Vyberali sme ich svedomite, môžeme teda začať.

 

alcatel

Alcatel OneTouch PIXI 7

Ak máte doma malých školáčikov, pravdepodobne im nechcete kúpiť nič drahé. V prípade, že ste novým technológiám naklonení a radi by ste v tomto smere vzdelali aj svoje deti, odporúčame Alcatel OneTouch PIXI 7. Nie je  to žiadny rekordér. Tento tablet ponúka sedempalcový displej s qHD (960 x 540p) rozlíšením, dvojjadrový procesor od MediaTeku s taktom 1,2 GHz, 512 MB pamäte RAM a 4 GB úložného priestoru (+ Micro SD slot). Slabé špecifikácie však vyvažuje Android 4.4 KitKat. Zaujímavé môžu byť aj fotoaparáty. Oba majú rozlíšenie 0,3 Mpix, čo nie je nič moc, ale niečo by odfotiť mali.

Cena tabletu Alcatel OneTouch Pixi 7 je momentálne 67,40 eur. Je to najlacnejší tablet, ktorý vám ešte môžeme odporučiť. Zázraky od neho síce nečakajte, ale základnú funkcionalitu rozhodne ponúka.

 

Xiaomi-mipad

XiaoMi MiPad

Raketa od Xiaomi za ľudovú cenu je už aj na Slovensku. Tento 7,9″ tablet už v Číne prakticky vyradil z hry iPad Mini od Applu. Ponúka IPS LCD displej s rozlíšením 2048 x 1536p, procesor Tegra K1 od NVIDIA s taktom 2,2 GHz a 192 grafickými jadrami, ktoré prinášajú výkon počítačov aj medzi tablety. Za zmienku stoja aj 2 GB pamäte RAM, 6 700 mAh batéria a prítomnosť slotu na Micro SD kartu. Samozrejmosťou je OS Android 4.4.2 KitKat s nadstavbou MiUi.

XiaoMi MiPad môžete mať už od 269 eur. Za túto cenu nájdete lepšie zariadenie len veľmi ťažko.

 

nexus-7-2013

Nexus 7 (2013)

V každom zozname najlepších tabletov sa jednoducho musí objaviť aj nejaký Nexus. V tomto prípade sme vybrali Nexus 7 II, ktorý bol predstavený už minulý rok a momentálne je to stále najnovší tablet od Googlu. O pár týždňov ho však pravdepodobne vystrieda jeho väčší kolega, známy aj ako HTC Volantis alebo Nexus 8.

Nexus 7 ponúka krásny 7″ full HD (1920 x 1080p) displej, štvorjadrový procesor Snapdragon S4 Pro od Qualcommu taktovaný na 1,5 GHz, 2 GB pamäte RAM a hlavne, čistý Android 4.4.4 KitKat, ktorý však za chvíľu vystrieda pripravovaná novšia verzia Android L.

Nexus 7 je dostupný od 204 eur (16 GB WiFi) alebo od 298 eur (32 GB 3G).

 

galaxynote10

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Momentálne najlepším tabletom pre školákov je asi Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition. Prečo? Okrem skvelého displeja, výkoného procesora a 3 GB pamäte RAM má aj integrované dotykové pero S-Pen so senzorom, ktorý sníma úroveň tlaku. S týmto perom si potom žiak v škole môže písať poznámky rovnako, ako by ich písal do zošita (chce to len trochu praxe).

Desaťpalcový Note ponúka 10,1″ displej a QHD (2560 x 1600) displej s hustotou pixelov až 300 ppi. Zaujímavý je aj procesor Exynos Octa. Ten sa skladá z dvoch separovaných štvorjadrových procesorov. Jeden je taktovaný a 1,3 GHz, zatiaľ čo ten druhý beží na frekvencii až 1,9 GHz. Za zmienku stoja aj 3 GB pamäte RAM, 32 GB internej pamäte a slot pre Micro SD kartu. Batéria vám bez problémov vydrží aj dva-tri dni pri bežnom používaní. Netreba zabudnúť na 8 Mpix zadný fotoaparát s LED bleskom.

Cena Samsung Galaxy Note 10,1 2014 Edition sa pohybuje na hodnote 389,90 eur za WiFi model alebo 499,90 eur za LTE verziu s procesorom Snapdragon 800 s taktom až 2,3 GHz.

 

Yoga-Tablet-10-HD

Lenovo Yoga 10

Nakoniec tu pre vás máme niečo od čínskeho výrobcu Lenovo. Ten totiž začiatkom roka predstavil nové modely zo svojej línie tabletov Yoga, ktoré nabúravajú všetky zaužívané názory o vzhľade moderných tabletov. Hliníkové telo je zvláštne tvarované, môžete si užiť zvuk zo stereo reproduktorov, 10″ full HD (1920 x 1080p) displej a až 18-hodinovú výdrž batérie. O pohon sa stará štvorjadrový procesor Snapdragon 400 taktovaný na 1,6 GHz. Plynulý chod zaistia 2 GB pamäte RAM. Zariadenie by už dnes malo bežať na Androide 4.4.2 KitKat. Aplikácie si uložíte na 16 GB internú pamäť, ktorú môžete rozšíriť Micro-SD kartou o Ďalších 64 GB.

Lenovo Yoga 10 kúpite od 304,50 eur.

 

iPad Mini - Retina

iPad Mini Retina

Pre milovníkov Applu sme samozrejme do nášho výberu 5+1 najlepších tabletov do školy museli zaradiť aj nejaký iPad. Po dlhšom rozmýšľaní sme sa rozhodli pre iPad Mini s Retina displejom. Tento iPad bol predstavený ešte v roku 2013 a prakticky v ničom okrem ceny a veľkosti sa nelíši od väčšieho iPadu Air.

iPad Mini Retina ponúka kvalitný LCD displej s uhlopriečkou 7,9″ a rozlíšením 2048 x 1536p. Srdcom tabletu je 64-bitový čipset A7 od Applu, ktorý ponúka dve jadrá s taktom 1,3 GHz. V iPade ďalej nájdete 1 GB pamäte RAM. Špecifikácie síce nie sú nič moc, no netreba zabúdať na to, že iPad Mini Retina beží na systéme iOS, ktorý je skvele optimalizovaný. Ďalšou výhodou iPadu Mini Retina je hliníková konštrukcia a kvalitný 5 Mpix zadný fotoaparát, ktorý v prípade núdze spraví celkom zaujímavé fotografie.

iPad Mini Retina odporúčame kúpiť s minimálne 32 GB pamäte, keďže nemá slot na Micro SD kartu. 32 GB verziu nájdete už od 400 eur.

Tu už náš výber 5+1 najlepších tabletov do školy končí. Dajte nám vedieť, či s ním súhlasíte a či sa vám páčil, prípadne, aký tablet by ste doplnili vy.