Úvod Novinky Samsung Gear S: Inteligentné hodinky, ktoré nepotrebujú váš smartfón

Samsung Gear S: Inteligentné hodinky, ktoré nepotrebujú váš smartfón

4

Na dnešnej tlačovej konferencii kórejskej spoločnosti Samsung uzreli svetlo sveta aj vynovené inteligentné hodinky Gear S s operačným systémom Tizen, pre ktorý je podľa slov výrobcu dostupných už cez 1 000 aplikácií.

Novinka na zápästia prichádza s vynoveným a opäť elegantnejším dizajnom, ktorý sa nesie v mierne futuristickom štýle. A to samozrejme nie je ani zďaleka všetko. Samsung Gear S zvládnu takmer všetko bez potreby pripájať sa k inteligentnému mobilnému telefónu s prístupom na internet. A prečo takmer všetko? Aplikácia Gear Manager totiž stále vyžaduje pripojenie smartfónu. Pohodlné však nebude ani písanie na drobných tlačidlách virtuálnej QWERTY klávesnice; takže až také dokonalé, ako sa z prvého dojmu môže zdať, to predsa len nebude.

Samsung Gear S

Medzi najväčšie inovácie nepochybne patrí integrovaná konektivita, kde zahrá hlavnú úlohu špeciálna nano-SIM karta. S inteligentnými hodinkami od kórejskeho výrobcu môžete vďaka tomu veselo odosielať napríklad SMSky aj v prípade, že si svoj smartfón zabudnete doma na poličke.

Samsung Gear S zdobí 2-palcový, mierne prehnutý OLED displej a o výkon sa zase stará postačujúci 1.0GHz procesor. Energia v batérii udrží zariadenie pri živote vraj až 2 dni. Novinke nechýba ani tradičny senzor na monitorovanie krvného tlaku používateľa.

Po niekoľkých minútach používania prezradil redaktor tech webu The Verge, že reakcie softvéru v Samsung Gear S hodnotí celkom pozitívne. Zároveň podotkol, že na inteligentných hodinkách kľudne prečítate i taký e-mail alebo uskutočníte telefónny hovor

Samsun Gear S dorazia na pulty obchodov v priebehu mesiaca október. Cenovka nebola zatiaľ bližšie špecifikovaná.

Samsung Gear S

samsung-unpacked-gear-s-watch-8_2040_verge_super_wide

Samsung Gear S

Zdroj: theverge.com, engadget.com