Úvod Novinky OFICIÁLNE: Samsung predstavil kráľa smartfónov – Galaxy Note 4

OFICIÁLNE: Samsung predstavil kráľa smartfónov – Galaxy Note 4

30

Len pred malou chvíľou Samsung ukončil podujatie, na ktorom predstavil dlho očakávaný phablet, respektíve smartfón Galaxy Note 4.

Špecifikácie zariadenia, ktoré sa postupne objavovali pred oficiálnym predstavením sa viac-menej potvrdili, pričom Samsung nezabudol aj na niekoľko ďalších noviniek a inovácií.

Pozrite sa na nové „zviera“ medzi smartfómi.
Špecifikácie

  • Displej : Super AMOLED, 5,7 palca s QHD rozlíšením (1440 x 2560), 515 ppi
  • Procesor: quad-core Snapdragon 805 / octa-core Exynos 5433
  • GPU: Adreno 420 / Mali T760
  • Primárny fotoaparát: 16 MPix, optická stabilizácia, video 2160p pri 30 fps, 1080p pri 60 fps
  • Sekundárny fotoaparát: 3,7 MPix, video1080p pri 30 fps
  • Pamäť: 3 GB RAM, 32 GB interné úložisko + micro SD slot (64 GB)
  • Rozmery, váha: 153,5 x 78,6 x 8,5 mm, 176 gramov
  • Android: KitKat verzia 4.4.4
  • Batéria: 3220 mAh
  • Špeciality: Interaktívne dotykové pero S Pen, snímač odtlačkov prstov, senzor srdcovej frekvencie, UV senzor

Samsung-Galaxy-Note-4 (1)

Nový Galaxy Note 4 bude dostupný v bielom, čiernom, ružovom ako aj zlatom prevedení. Dizajn smartfónu s kovovým rámom sa nesie v tradičnom „Note“ duchu a pripomína aj Samsung Galaxy Alpha. Zadný kryt je opäť v štýle falošnej kože a pod objektívom fotoaparátu pribudol snímač tepovej frekvencie, ktorý mimo iného slúži aj ako spúšť predného fotoaparátu.

Užívateľské prostredie do Galaxy Note 4 sa „prenieslo“ zo Samsungu Galaxy S5 a Samsung na podujatí vyzdvihol hlavne displej, ktorý je podľa ich slov tak dobrý, že je ho škoda porovnávať s konkurenciou. Galaxy Note 4 symbolizuje dotykové pero S Pen, ktoré je oproti predošlej verzii až dvojnásobne citlivejšie a jeho funkcionalita sa opäť rozšírila. Niektoré funkcie sa dajú prirovnať k myši, ktorú používame pri počítačoch a notebookoch.

Okrem S Penu si budete môcť k Note 4 zadovážiť aj špeciálne dotykové perá, ktoré pre Samsung vyrobila a navrhla spoločnosť Mont Blanc. Samsung dbal aj na multitasking, vďaka ktorému môžete minimalizovať aplikácie do akejsi „hlavičky“ podobne ako pri Facebook messenger aplikácii a tak pracovať s ostatnými nástrojmi, zmenšovať ich v oknách, zväčšovať a podobne. Milovníci selfie ocenia 90 stupňový záber prednej kamery, ktorý sa dá rozšíriť až na 120 stupňov a tak sa na fotografiu zmestí naozaj každý, respektíve oblasť, ktorá je vo vašom pozadí.

Kvalitu zvuku pri hovore, respektíve diktovaní poznámok zabezpečia nové mikrofóny, ktoré sú dokonca tri. Batéria má kapacitu 3220 mAh a Note 4 je oproti minulej generácii o 7,5% úspornejší. Výdrž na jedno nabitie by mala byť teda bezkonkurenčná, pravdu však ukážu až prvé testy. Na 50% kapacity batérie sa Note 4 vďaka novej technológii nabije za 30 minút.

Čo sa týka príslušenstva, Samsung si pripravil púzdra S View Cover, Flip Wallet, S View Wallet a LED Cover. Pre záujemcov túžiacich po originalite sú k dispozícii dva kryty so Swarovskeho kryštálmi. Spolu s Note 4 dostanete 50 GB úložného priestoru v službe Dropbox na dva roky ako aj niekoľko ostatných prémiových aplikácií a nástrojov.

Samsung Galaxy Note 4 bude dostupný v októbri, pričom ceny pre náš región očakávame čoskoro v tlačovej správe. Článok budeme priebežne aktualizovať o nové informácie, fotografie či videá.

Samsung-Galaxy-Note-4 (7)
Samsung-Galaxy-Note-4 (6)
Samsung-Galaxy-Note-4 (5)
Samsung-Galaxy-Note-4 (4)
Samsung-Galaxy-Note-4 (3)
Samsung-Galaxy-Note-4 (2)
Samsung-Galaxy-Note-4

 

[poll id=“302″]