Úvod Novinky 14-ročná Nokia 3310 vs najvýkonnejší smartfón: Uhádnete kto zvíťazí?

14-ročná Nokia 3310 vs najvýkonnejší smartfón: Uhádnete kto zvíťazí?

50

Oplatí sa zaobstarať si najnovšiu demonštráciu mobilnej technológie s názvom Samsung Galaxy Note 4 alebo budete spokojnejší s top mobilom z roku 2000, Nokiou 3310?

Každému, kto vlastnil Nokiu 3310 musí byť jasné, že Galaxy Note 4 sa na ňu nechytá a rovno si povieme prečo.

Článok samozrejme berte s nadhľadom a úsmevom.

 

Displej

Čo z toho, že má Galaxy Note 4 5,7 palcový displej s QHD rozlíšením, keď na slnku aj tak prd vidíte. S Nokiou 3310 dokážete vyhľadať kontakt v adresári alebo napísať SMS správu (to je to, čo sa používalo pre WhatsApp-om) aj na priamom obednom slnku v rovníkovej oblasti.

21

 

Rýchlosť

Pozrite sa na videu nižšie, ako dlho trvá zapnutie Samsungu Galaxy S4 Google Play Edition a ako dlho trvá štart Nokie 3310. Podobne to je aj pri Galaxy Note 4 a Nokia 3310 je jasný víťaz.

Telefonovanie? Pri Galaxy Note 4 musíte rozsvietiť displej, zadať PIN, vzor alebo gesto, otvoriť aplikáciu kontaktov, ktorá sa môže sekundičku-dve načítavať a vybrať si číslo, ktoré chcete vytočiť. Predstavte si, že ste v nebezpečí a potrebujete vytočiť 112! S Nokiou 3310 vyťukáte číslo a je to.

 

Ochrana pred ukradnutím

OS Android už dnes obsahuje pokročilejšie funkcie, vďaka ktorým môžete vypátrať odcudzené zariadenie alebo ho na diaľku vymazať. Okrem toho takúto funkcionalitu ponúkajú aj niektoré aplikácie tretích strán. Galaxy Note 4 je super a chce ho každý (skoro). Preto ho treba mať stále na očiach, aby vám napríklad nezmizol zo stola v kaviarni alebo sa nenalepil na prsty niekomu cudziemu.

Nokia 3310 je v bezpečí. Veď kto by to kradol. Hodnota sa blíži k nule a obsah v podobe pár kontaktov a SMS správ je pre dnešných zlodejov nezaujímavý.

note-4

 

Cena

Podľa informácií, ktoré sa začali objavovať u niektorých európskych predajcov sa cena Samsungu Galaxy Note 4 bude pohybovať niekde medzi 700 až 800 eurami. Kvalitná dovolenka, nový notebook, bicykel pre športu chtivých…všetko toto a mnoho ďalších vecí sa do tejto sumy zmestí, pričom Nokiu 3310 nájdete doma v zásuvke a keď nie, niekto z vašich známych určite.

Pri najhoršom vám ju strelí za 20 € čo je určite lukratívnejšie.

14

 

Batéria

Čo by ste povedali na futuristický scenár toho, že by ste išli na dovolenku či týždňovú služobnú cestu bez nabíjačky? S Nokiou 3310 to nie je žiadny problém a keď sa náhodou stratíte pri turistike v lese, máte istotu, že sa záchranárom dovoláte aj po dlhšej dobe. S Note 4 sa z temného lesa nedovoláte, pretože ste 16 krát odfotografovali potok, stromy, neidentifikovateľnú turistickú tabuľu, možno nejaké zviera a to vám vybilo batériu.

nokia-3310

 

Odolnosť

Ak vám spadne na zem Galaxy Note 4, prvotné infarktové stavy vystrieda väčšinou zbytočné dúfanie, že sa vám nerozbil displej. Jeho výmena pod 250 € nepôjde.

Ak vám spadne na zem Nokia 3310, zdvihnete ju a používate ďalej, poprípade len vymeníte kachličku v kuchyni alebo zatmelíte dieru v podlahe. Ak sa rozhodnete Nokiu 3310 naozaj zlikvidovať, zaobstarajte si kaliber 50.

Tak čo, ukecali sme vás na Nokiu 3310?

zdroj: ecloudtimes