Úvod Aplikácie NÁVOD ako získať APK súbor z akejkoľvek aplikácie v Google Play

NÁVOD ako získať APK súbor z akejkoľvek aplikácie v Google Play

23

Ako určite všetci viete, inštalovanie aplikácií na Androide nie je žiadna veda. Stačí zamieriť do Google Play, vyhľadať aplikáciu či hru, ktorú si chcete stiahnuť a ťuknúť na tlačidlo Inštalovať.

Nie všetci však vedia, že aplikácie sa podobne, ako programy na počítači, dajú inštalovať aj pomocou „.APK“ súborov. Mnohým z vás môže prísť idea toho, že niekto nevie, čo to znamená APK humorná, no je nutné si uvedomiť, že sú medzi nami aj začiatočníci, ktorí sa v Androide (zatiaľ) až tak dobre neorientujú. Aj týmto návodom, ktorý pochádza so servera Phone Arena sa to však pokúsime zmeniť a privítať ich tak v našej parádnej komunite.

 

Na čo sú dobré APK súbory?

Možno sa pýtate, že prečo by ste si chceli vôbec stiahnuť APK súbor aplikácie? Dôvodov je hneď niekoľko. Ako príklad si môžeme zobrať hru Flappy Bird, ktorú si zamilovali desiatky miliónov ľudí, no autor sa ju neskôr rozhodol z Google Play vymazať. Vďaka tomu, že si niekto stiahol inštalačný (APK) súbor si ju ľudia mohli stiahnuť a hrať ďalej. To je však len jedno z využití, ďalším dôvodom pre ponechanie si APK súborov môže byť napríklad nechuť využívať aktualizovanú verziu aplikácie, alebo hry. Stačí si tak nainštalovať súbor so staršou verziou a je po problémoch.

 

Ako ich získať?

Samotné APK súbory nie je až také ťažké získať. Milióny ich nájdete na rôznych weboch, no získať ich môžete jednoducho pomocou šikovnej aplikácie. Je však nutné poznamenať, že táto metóda funguje len pre aplikácie a hry, ktoré sú zdarma. Platené aplikácie ani hry v žiadnom prípade nesťahujte z iného zdroja ako z Google Play. Nie len, že riskujete nepekný vírus, ale škodíte tým aj vývojárom, ktorí do aplikácií vrazili stovky hodín a nakoniec ostanú bez výplaty. Ak si niekto dokáže dovoliť kúpiť kávu, veľké pivo, alebo fľašu minerálky, mal by byť schopný kúpiť si aj svoju obľúbenú aplikáciu.

To som však už odbočil od témy. Pre získanie APK súborov stačí spraviť toto:

  • Otvorte si Google Play a stiahnite si aplikáciu, alebo hru, ktorej APK súbor chcete získať
  • Nainštalujte si APK Extractor – je zdarma
  • Otvorte si APK Extractor a ťuknite na akúkoľvek aplikáciu, z ktorej chcete získať jej APK súbor. APK sa uloží do priečinku ExtractedApks

To je všetko, čo k tomu potrebujete. Ak sa chcete dostať k uloženým súborom, jednoducho pripojte zariadenie k počítaču, alebo si nainštalujte prehliadač súborov, ako napríklad Astro či ES File Explorer.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ext.ui“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metago.astro“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop“]

Zdroj: PA