Úvod Smartphony Dohady Motorola Nexus 6: Nový render odhalil 5,9“ QHD smartfón s 3 200...

Motorola Nexus 6: Nový render odhalil 5,9“ QHD smartfón s 3 200 mAh batériou v celej jeho kráse

16

Akste posledných pár dní sledovali novinky, určite ste si všimli, že na internete sa pomaly, ale isto začali objavovať informácie o novom Nexus smartfóne. Nikto si však nebol istý či to Google skutočne myslí s 5,9-palcovým smartfónom vážne. Všetky informácie, ktoré sa ale za posledný týždeň dostali na internet, vrátane tej dnešnej, napovedajú, že Google skutočne pracuje na obrovskom smartfóne, ktorý nazýva Nexus 6.

Server Android Police dnes zverejnil render, ktorý má byť presnou kópiou toho, čo im poslal ich zdroj. Jedná sa pritom o väčšiu verziu Moto X s dvomi reproduktormi smerujúcimi k používateľovi. Okrem toho sa tlačidlá pre zapínanie a menenie hlasitosti nachádzajú podstatne nižšie, než na ostatných zariadeniach, aby ste tak zariadenie vedeli ovládať o niečo pohodlnejšie.

Na domovskej obrazovke sa taktiež nachádzajú novinky. Spomenúť môžeme nové ikonky pre telefón, Obchod Play, Gmail a aplikácie Play. Google sa rozhodol zoskupiť všetky aplikácie „Drive“ do jedného priečinku, aby ste tak mali rýchly prístup k všetkým aplikáciám určeným pre narábanie s dokumentami.

Ako môžete vidieť, ostávajú aj tlačidlá pre ovládanie, teda trojuholník, kruh a štvorec a stavové ikonky už v sebe nemajú čiarami oddelené segmenty. Na rozdiel od toho budú úplne vyplnené farbou.

Na zadnej strane by sa mal nachádzať 13 Mpx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a zaujímavý blesk v tvare kruhu. Vo vnútri sa má nachádzať aspoň 3 200 mAh batéria a pozerať sa v prípade záujmu budete na Quad HD displej s pixelovou hustotou 469 ppi. Na prednej strane sa má nachádzať 2 Mpx fotoaparát.

Redaktori z Android Police okrem toho potvrdili, že Nexus 6 bude kompatibilný s novým „Super charger“ od Motoroly, teda špeciálnou verziou nabíjačky, ktorá dokáže zariadenie nabiť oveľa rýchlejšie. Len 15 minút na nabíjačke by sa malo premietnuť až v „8 hodín využívania.“

Po internete ale kolujú aj také správy, že Google predstaví aj menšiu verziu Nexus smartfónu. Či sa bude jednať „len“ o vylepšený Nexus 5 momentálne nevieme, no aj to je možnosť.

Čo ale hovoríte na nový Nexus 6? Páči sa vám a plánujete jeho kúpu aj napriek tomu, aký je veľký? Pre porovnanie, Galaxy Note 3 a Galaxy Note 4 ponúkajú 5,7-palcové displeje. Je tých 0,2“ dostatočne veľký rozdiel na to, aby ste novinku od Google nechceli? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.

Zdroj: AP