Úvod Novinky Kráľ výdrže batérie: Sony Xperia Z3 Compact na jedno nabitie vydrží až...

Kráľ výdrže batérie: Sony Xperia Z3 Compact na jedno nabitie vydrží až 4 dni

31

Tiež vám lezie na nervy neustále nabíjanie vášho telefónu? Len ho chytíte do ruky a percentná batérie vám doslova ubúdajú pred očami. Nemajte strach! Máme pre vás skvelé riešenie, ktoré môžete zvážiť pri rozhodovaní sa o kúpe ďalšieho smartfónu.

Pri moderných smartfónoch sme si viac menej zvykli na jednodňovú výdrž. Niekoľko zariadení zvláda aj jeden a pol, resp. dvojdňovú výdrž, no stále to nie je ono. Nemôžete ísť spať s kľudným svedomím, že vám zariadenie zaručene vydrží nabité aj vtedy, ak na ďalší deň budete musieť volať, povedzme o hodinu dlhšie.

vydrzbaterie
Batéria na Xperia Z3 Compact vydrží nabitá poriadne dlho

Dobrou správou je fakt, že Sony na veľtrhu IFA 2013 predstavilo nové zariadenie, ktoré je schopné pri bežnom používaní vydržať pri živote až 101 hodín, teda niečo vyše štyroch dní. Takto schopný výsledok pochádza z testovaní servera GSMArena, ktorý okrem celkovej výdrže otestoval aj výdrž pri 3G hovoroch (16:40h), prezeraní webu (14:52h) a prehrávaní videa (15:03h).

Redaktori ďalej poznamenali, že pri testovaní dokonca ani nepoužili pribalený režim Stamina, ktorý výdrž batérie ešte ďalej predĺži. Dokáže to spraviť pomocou vypínania GPS a Wi-Fi, keď nie sú potrebné.

Takto výborný výsledok popravde nikto nečakal, keďže Xperia Z3 Compact (2 600 mAh)  má v porovnaní s Xperia Z1 Compact (2 300 mAh), ktorá dosiahla celkovú výdrž len 52 hodín batériu väčšiu len o 300 mAh. Nárast výdrže batérie sa pripisuje hlavne optimalizácii displeju, ktorý je na Xperia Z3 Compact skutočne schopný. Nie len, že vyzerá pekne, ale dokáže citlivo narábať s batériou, čo je veľmi dôležité.

Ako dlho vydrží smartfón nabitý vám?

Vďaka za tip, Jaro!

Zdroj: G