Úvod Novinky Android ŠTATISTIKA: iOS 8 je takmer 2x nestabilnejší než iOS 7 a viac...

ŠTATISTIKA: iOS 8 je takmer 2x nestabilnejší než iOS 7 a viac ako 5x menej stabilný ako Android 4.4 KitKat

59

Nová verzia operačného systému od Apple nie je dostupná ani šesť dní a dostupné sú už prvé štatistiky, ktoré však milovníkov produktov Apple pravdepodobne sklamú. Spoločnosť Crittercism totiž zistila, že najnovšia verzia iOS 8 padá (crashuje) častejšie, než jej predchádzajúca verzia.

Najviac ovplyvnené sú staršie zariadenia, ako napríklad iPhone 4s, iPhone 5 a iPhone 5s s mierou padania aplikácií 3,57%. Nové iPhone 6 a 6 Plus padali menej často, v priemere 2,63%, pričom priemerná miera padania bola 3,56%. V porovnaní s iOS 7 a jeho 2% je to poriadny nárast.

Zaujímavé je aj porovnanie s Androidom. Rovnaká spoločnosť sa totiž ešte v marci tohto roka zamerala aj na zariadenia bežiace pod Android 4.4 KitKat a zistila, že ich miera padania aplikácií bola len 0,7%. Zaujímavosťou je aj to, že pri Android 2.3 Gingerbread namerali mieru padania aplikácií skromných 1,7%.

Padanie aplikácií môže mať na starosti samotný systém, ako aj nevyladené aplikácie vývojárov tretích strán. Predpokladá sa, že ďalšie aktualizácie pre iOS 8 razantne znížia mieru padania, no momentálne ostáva na takých úrovniach, aké sme uviedli vyššie.

Ako často „padajú“ aplikácie vám? Predstavuje to pre vás problém?

Zdroje: Z, PA, TS