Úvod Konkurencia Apple Samsung Galaxy S5 prehral v teste rýchlosti s iPhone 6: Základné aplikácie...

Samsung Galaxy S5 prehral v teste rýchlosti s iPhone 6: Základné aplikácie spúšťal pomalšie

105

Vedeli ste, že dnešné smartfóny majú väčšiu výpočtovú silu, než super počítač NASA v 60.tych rokoch, pomocou ktorého dopravili astronautov na mesiac? Je to tak, naši mobilní miláčikovia sú poriadne zvieratá.

To, že majú smartfóny dve, štyri, alebo osem jadrové procesory však hneď neznamená, že budú fungovať svižne za všetkých okolností. Dôležitým faktorom je samozrejme to, ako dobre je prispôsobený softvér, ktorý má fungovať na danom zariadení. To, ako dobre sa to vývojárom podarilo sa väčšinou odzrkadlí v tom, ako rýchlo dokáže zariadenie reagovať v každodennom používaní. Rýchle zapínanie, vypínanie či prepínanie aplikácií by mala byť samozrejmosť pre všetky smartfóny, no nie vždy tomu tak je.

Vo videu nižšie môžete vidieť najnovšie porovnanie redaktorov webu Phone Arena. V teste si vybrali niekoľko základných aplikácií, ako napríklad vstavaný prehliadač, kontakty, email, galériu či fotoaparát, ale aj aplikácie tretích strán. Medzi nimi nechýbal Facebook, Twitter, Dropbox, Chrome či Spotify.

iPhone 6 viac-menej dominoval v základných aplikáciách, ktoré otváral rýchlejšie, než Galaxy S5, no keď sa prišlo na aplikácie tretích strán, Galaxy S5 takmer vždy zvíťazil. Jediná aplikácia, ktorú otvoril pomalšie bol Dropbox, aj to len o pár stotín.

Ktorému telefónu by ste dali titul rýchlejšieho zariadenia vy?

Zdroj: PA