Úvod Novinky Google FOTO: Toto je Nexus X – nový Nexus smartfón s 5,92-palcovým displejom!

FOTO: Toto je Nexus X – nový Nexus smartfón s 5,92-palcovým displejom!

28

Nadchádzajúci smartfón radu Nexus má niesť označenie „Nexus 6,“ poprípade „Nexus X“ a po dlhej dobe konečne máme viac informácií, ktoré by nám ho priblížili.

Predchádzajúce špekulácie tvrdili, že minimálne jeden z nových Nexusov ponúkne 5,9-palcový displej. Možno vás poteším, možno vás sklamem, ale model, ktorý vidíte na obrázku skutočne ponúkne obrovský 5,92-palcový zobrazovací panel. Okrem toho by sa zariadenie malo podobať na Moto X druhej generácie s tým, že bude väčšie a s malými zmenami.

Čo sa špecifikácií týka, informácie z aplikácie GFXBench tvrdili, že nový Nexus ponúkne 5,2-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 pixelov, štvorjadrový čipset Snapdragon 805 s jadrami o takte 2.5 GHz, 3 GB operačnej pamäti RAM a 12 MPix zadný fotoaparát. Mnohé z týchto špecifikácií by mali platiť aj v prípade Nexus X, no s tým rozdielom, že disponovať bude 5,9-palcovým panelom.

Jeho takmer šesť palcový panel bude disponovať spomínaným Quad HD rozlíšením, ktorých kombinácia zaručí hustotu pixelov na palec vo výške 498. Na tak veľké zariadenie môže byť sklamaním relatívne malá 3 200 mAh batéria. Malá zmena nastane aj v zadnom fotoaparáte, ktorý má byť v prípade 6-palcového Nexus X s rozlíšením 13 MPix.

Informácie, ktorými momentálne disponujeme napovedajú, že Google tento rok predstaví dva nové Nexusy. Jeden z nich by mohol byť spomínaný 5,92-palcový Nexus X, no predpokladá sa aj predstavenie o niečo menšieho modelu.

Zariadenie by sa malo začať predávať začiatkom novembra, no Google by ho mal predstaviť už v polovici októbra.

Zdroj: 9