Úvod Aplikácie Facebook je prvou aplikácou, mimo tých od Google, ktorá na Google Play...

Facebook je prvou aplikácou, mimo tých od Google, ktorá na Google Play prekročila 1 miliardu stiahnutí

5

Aplikácii najväčšej sociálnej siete na našej planéte sa podarilo prekročiť 1 miliardu stiahnutí na Google Play. Nejednalo sa pritom o otázku „či“ sa tak stane, ale skôr „kedy.“ Facebook sa tak stal prvou aplikáciou, ktorá nepochádza od Google, ktorej sa to podarilo dosiahnuť. Pridáva sa do klubu elitných aplikácií – Google Maps, YouTube a Gmail.

Gmail-u sa dosiahnutie magicky miliardovej hranice podarilo ešte v marci. Neskôr sa to podarilo mapám Google a YouTube. Teraz sa k týmto aplikáciám pridáva aj Facebook. Čo je však zaujímavé je to, že väčšina výrobcov už neponúka Facebook ako predinštalovaný, čo znamená, že ľudia si ho musia aktívne vyhľadať a stiahnuť.

Bude zaujímavé sledovať, ktorá z aplikácií na Google Play prekročí 1 miliardu stiahnutí ako ďalšia. Messenger od Facebooku len nedávno prekročil hranicu 500 miliónov stiahnutí, takže s ním veľa ľudí nepočíta. Na druhej strane, WhatsApp sa v kategórii 500 miliónov až 1 miliarda stiahnutí nachádza už nejaký ten čas, tak možno to bude práve on. Máte stiahnutú aplikáciu Facebooku aj vy?

Zdroj: PA