Úvod Novinky Displeje na Galaxy Note 4 a Galaxy Edge v teste zničili konkurenciu....

Displeje na Galaxy Note 4 a Galaxy Edge v teste zničili konkurenciu. Sú najlepšie na trhu

27

Radzariadení Galaxy Note od Samsungu každý rok prináša tie najkvalitnejšie špecifikácie, ktoré majú výrobcovia k dispozícii. Inak tomu nie je ani tento rok, keď Samsung predstavil 5,7-palcový Galaxy Note 4, ktorý záujemcom ponúka nie len vysoký výkon, ale aj najkvalitnejší displej spomedzi všetkých smartfónov. Aspoň to tvrdia experti na zobrazovacie panely, ktorí novinku podrobne otestovali.

Za zaujímavým testom stoja technici z Display Mate, ktorí pred niekoľkými mesiacmi publikovali rozbor kvality displeja na Galaxy S5, ktorý v tom čase taktiež označili za najkvalitnejší spomedzi vtedy dostupných smartfónov. Tentokrát sa takémuto označeniu môžu tešiť obe novinky, Galaxy Note 4 aj Galaxy Note Edge.

Rozdiel medzi displejmi na Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge nie je takmer žiaden. Jediným rozdielom je len to, že displej na Galaxy Note 4 je prekrytý sklom, zatiaľ čo displej na Galaxy Note Edge je prekrytý plastovou náhradou, vďaka čomu mohli jeden z jeho bokov ohnúť.

Samsung to s displejmi vie, panely na Galaxy Note 4 a Note Edge sú toho jasným dôkazom.

Jas na týchto Quad HD paneloch technici namerali v hodnote 400 nitov, čo je podobná, ak nie o niečo vyššia hodnota, než v prípade konkurencie. Okrem toho sú nové zobrazovacie panely približne o 14% účinnejšie (čítaj šetrnejšie k batérii), než displej na Galaxy Note 3. Pozorovacie uhly sú na jednej z najvyšších úrovní vôbec. Pri 30 percentnom uhle zaznamenali len 19% pokles jasu. Ako sme už spomenuli, displej na Galaxy Note 4 disponuje QHD rozlíšením (2 560 x 1 440), Galaxy Note Edge má ešte o pár pixelov viac (2 560 x 1 600).

Viac informácií môžete nájsť v celej analýze na webe Display Mate. Ak by sme to však mali zhrnúť, prišli na to, že Samsung displeje nezanedbal a ešte stále je v tomto smere jednotkou na trhu.

Zdroj: AA