Úvod Aplikácie Bleep od BitTorrent: Šifrovaná komunikácia, ktorá špehovaniu vlád ukáže prostredník

Bleep od BitTorrent: Šifrovaná komunikácia, ktorá špehovaniu vlád ukáže prostredník

2

Odvčera máme na Androide možnosť využívania ďalšej aplikácie pre komunikáciu. Tentokrát pochádza od vývojárov z BitTorrent Inc. a slúžiť má ako alternatíva k zaužívaným aplikáciám, ako napríklad ku Skype, Viber či WhatsApp.

Od spomenutých služieb sa líši tým, že pre svoje fungovanie nepoužíva centrálny server, alebo centrálnu službu. Aplikácia Bleep bola doteraz len na pozvánku, no vývojári ju od včera sprístupnili aj pre verejnosť. Okrem Androidu si môžete stiahnuť klienta na Windowse a OS X, verzia pre iOS chýba.

bleep

Hlavnou myšlienkou aplikácie Bleep je zabezpečenie komunikácie. Keď pošlete niekomu správu, tá sa neodošle na server, ale priamo človeku, ktorému ju posielate. Tým dosť komplikuje snahu odpočúvať, resp. špehovať.

bleep2 bleep3 bleep4

Cez aplikáciu momentálne môžete posielať správy a fungujú aj hlasové hovory alá Skype. Momentálne však môžete zavolať len tomu, ktorá ma nainštalovanú rovnakú aplikáciu. Do aplikácie budú vývojári postupne pridávať viac a viac funkcií. Ak sa stretnete s chybami, neváhajte ich nahlásiť, koniec koncov, je to alpha verzia.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bittorrent.chat“]

Zdroj: AP