Úvod Novinky Analytik: Samsung tento rok predá 11 miliónov kusov Galaxy Note 4 a...

Analytik: Samsung tento rok predá 11 miliónov kusov Galaxy Note 4 a 1 milión kusov Note Edge

32

Samsung na veľtrhu IFA 2014 v Berlíne predstavil dva zaujímavé smartfóny: Note 4 a Note Edge. Zatiaľ čo Note 4 je „len“ nástupcom Note 3 z minulého roku, Note Edge je niečo úplne iné. Druhý spomenutý smartfón totiž ponúka displej, ktorý sa ovíja okolo jednej z bočných strán. Obe zariadenia by mali byť dostupné ešte tento rok, Galaxy Note 4 už začiatkom októbra.

Podľa správy od juhokórejského analytika bude nový Note 4 úspešnejší, než jeho predchádzajúca verzia. Analytika z Hyundai Securities citoval server Yonhap News, pričom povedal, že Samsung by mal očakávať predaje v objeme 11 miliónov kusov Galaxy Note 4 a 1 milión kusov Galaxy Note Edge.

Ďalší analytik, tentokrát z Dongbu Securities, prepokladá, že Note Edge sa nebude predávať až tak dobre, ako Note 4 z toho dôvodu, že používatelia si oveľa ťažšie budú privykať na displej po boku zariadenia. U nás v redakcii sa taktiež stále nevieme posúdiť, či bude bočný displej užitočný, alebo či ho Samsung predstavil len pre využitie pri marketingu.

Čo si o nových Galaxy Note zariadeniach myslíte vy? Ktorý telefón by ste si kúpili radšej vy (odhliadnuc od ceny)? Galaxy Note 4, alebo Galaxy Note Edge?

Zdroj: PA