Úvod Novinky Google Street View auto vošlo do jednosmerky a spôsobilo nehodu

Street View auto vošlo do jednosmerky a spôsobilo nehodu

18

Google Street View je výborná funkcia Google máp, vďaka ktorej sa môžeme virtuálne povoziť po uliciach rôznych miest po celom svete, vrátane tých slovenských. Aj napriek tomu, že už Google svojimi autami zmapoval veľkú časť Európy, nezaháľa a aj naďalej prináša ďalšie snímky a tie staré nahrádza novšími.

To však znamená, že ulicami brázdia už dobre známe Street View autá, ktoré nešoférujú roboti, ale bežní ľudia. V Americkom Arkansase si jeden šofér plnil svoje povinnosti a so svojim autom snímal ulice. 29-ročný Alexander Spurr, ktorý v danom čase šoféroval spomínané Google Street View auto však spravil chybu a odbočil do jednosmernej ulice.

Spurr si svoju chybu uvedomil a svoje auto okamžite otočil. Keď sa však snažil zaradiť do priečnej ulice, narazil do prechádzajúceho auta. V ňom sedel 22-ročný Dylan Case, ktorého auto utrpelo škodu vo výške 2 000 dolárov. Škodu na aute Street View vyčíslili na 1 500 dolárov.

google-street-view-nehoda
Škodu na Google Street View aute vyčíslili na 1 500 dolárov

Keďže sa mladý Dylan sťažoval na bolesti v oblasti krku, privolali záchranárov, ktorí ho previezli do nemocnice. Mladík pred odchodom do nemocnice povedal toto: „Za toto by si mal Google niečo pripraviť,“ narážajúc na finančné odškodnenie.

Informoval o tom server Phone Arena.