Úvod Smartphony Dohady Sony Xperia Z3 Compact: Menší a zároveň neporovnateľne výkonnejší smartfón, než ostatné...

Sony Xperia Z3 Compact: Menší a zároveň neporovnateľne výkonnejší smartfón, než ostatné „mini“ verzie

17

Akby sme sa vás mali spýtať, ktorý „mini“ smartfón by ste si kúpili, resp. ktorý je podľa vás najlepší, mnohí z vás by si zvolili Xperia Z1 Compact. To nás vôbec neprekvapuje, keďže na rozdiel od iných „mini“ verzií je Xperia Z1 Compact „mini“ skutočne len v rozmeroch, zatiaľ čo špecifikácie zostávajú takmer nezmenené.

Ďalšou výhodou je kvalitné spracovanie a odolnosť voči vode či prachu, ktorú neponúkajú všetci výrobcovia. Očakávania od Xperia Z3 sú preto celkom vysoké. Kompaktná novinka od Sony má ponúknuť 4,5-palcový displej s rozlíšením 1 920 x 1 080, 3 GB operačnej pamäti RAM, 20,7 MPix zadný senzor, ktorý je umiestnený na 1/2,3″ fotočipe a štvorjadrový čipset Snapdragon 801.

Pri rozmeroch 126,98 x 64,9 x 8,71 milimetrov má byt novinka od Sony ešte menšia, než niektoré „mini“ verzie od iných výrobcov, medzi ktoré patrí Galaxy S5 mini, LG G3 s, HTC One mini či LG G2 mini. Server Phone Arena si pripravil porovnanie veľkostí spomínaných zariadení. Zaujímavosťou je aj to, že aj napriek 4,5-palcovému displeju má byť Xperia Z3 Compact veľkosťou veľmi podobná iPhone 5s, ktorý ponúka len 4-palcový displej.

xperiaz3compact-porovnanie-1
Zľava: Sony Xperia Z3 Compact, Samsung Galaxy S5 mini, LG G3 s, HTC One mini 2
xperiaz3compact-porovnanie-2
Zľava: Sony Xperia Z3 Compact, Sony Xperia Z1 Compact, Apple iPhone 5s, LG G2 mini

[poll id=“294″]

Informoval o tom server Phone Arena.