Úvod Novinky Skully snom každého motorkára. Ponúka heads-up, displej, zadnú kameru a GPS navigáciu

Skully snom každého motorkára. Ponúka heads-up, displej, zadnú kameru a GPS navigáciu

3

Aksú motorky a Android vašimi vášňami, máme pre vás niečo, čo zasýti hlad po oboch. Skully je totiž prilba určená pre motorkárov, ktorí od pomôcky na ochranu života vyžadujú viac, než ostatní. Projekt tvorcovia umiestnili na crowdfunding platformu IndieGoGo, kde sa snažili vyzbierať 250 tisíc dolárov.

Prilba Skully AR-1 sa cez hranicu 250 tisíc dolárov prehnala za prvých pár hodín a za necelých 45 hodín už stihla prekročiť hranicu 1 miliónu dolárov. Priemerná suma, ktorou ľudia z 24 krajín po celom svete projekt podporili je neuveriteľných 1 425 dolárov.

Stalo sa tak vďaka najlákavejšej odmene – samotnej prilbe Skully AR-1, ktorá sa dá predobjednať za cenu 1 399 dolárov. Kúpilo si ju vyše 400 ľudí.

skully

V prilbe sa nachádza hneď niekoľko senzorov, mikroprocesorov a dokonca aj kamera. Skully vám ponúkne Heads-up displej s navigáciou, ktorá sa vám zobrazí približne v diaľke 3 metrov.

Vďaka tomu, že je prilba Skully postavená na Androide, sa môžete tešiť na OTA aktaulizácie. Tvorcovia okrem toho sprístupnili SDK pre vývojárov, ktorí by pre Skully chceli naprogramovať vlastné funkcie.

Ak vás tento projekt zaujal, nájdete ho na webe IndieGoGo, kde si samotnú prilbu môžete aj zakúpiť.