Úvod Novinky ZLÉ výsledky Samsungu potvrdené: V prvej polovici 2014 stratili podiel na trhu

ZLÉ výsledky Samsungu potvrdené: V prvej polovici 2014 stratili podiel na trhu

10

Keď Samsung publikoval ich finančné výsledky za uplynulý štvrťrok, ktorý končil 30. júnom, publikoval ho s predpokladom, že ich podiel na trhu sa po dlhej dobe pohne smerom k zemi. Kórejská spoločnosť dnes vydala polročnú správu, v ktorej potvrdila, že ich podiel na trhu sa počas prvého polroka 2014 znížil.

Podľa správy sa ich podiel na trhu medziročne znížil z 26,8 percent v prvom polroku 2013 na 24,9 percent v prvom polroku 2014. To predstavuje 1,9 percentný rozdiel, čo sa môže zdať ako málo, no v skutočnosti necelé dve percentá predstavujú obrovskú čiastku. Za prvých šesť mesiacov tohto roku dokázal Samsung predať približne 223,69 miliónov mobilných zariadení. Zisk, ktorý vychádza z mobilnej divízie spoločnosti utrpel obrovský pád. Profit sa totiž znížil o 19,5 percent, kvôli čomu spoločnosť z mobilných zariadení zarobila „len“ 6,11 miliárd dolárov, čo je podstatne nižšia suma, než po minulé roky.

Dôvodov poklesu tržieb a zisku môže byť hneď niekoľko. Už niekoľkokrát sme spomenuli čínskych výrobcov, ktorí svojimi lacnými, no výkonnými zariadeniami ohrozujú aj tak veľké spoločnosti, akým je Samsung.

Niekoľkí predstavitelia Samsungu sa už vzdali prémií a spoločnosť dokonca začala rokovať s leteckými spoločnosťami o možnosti zľavy, vďaka čomu by mali ušetriť až niekoľko miliónov. Prirodzene, Samsung sa spolieha na úspech svojich nových zariadení, ako napríklad Galaxy Alpha, či Galaxy Note 4, ktorý bude predstavený už 3. septembra.

Informoval o tom server Phone Arena.