Úvod Android Wear Aj Samsung pracuje na inteligentných hodinkách s okrúhlym displejom

Aj Samsung pracuje na inteligentných hodinkách s okrúhlym displejom

1

Mánia s okrúhlymi smartwatch pokračuje! Po Motorole a LG má pracovať na elegantných hodinkách dokonca aj kórejský gigant. Exkluzívnu novinku priniesol – s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované zdroje – tech web SamMobile.

Samsung podľa dostupných informácií vyvíja nové inteligentné hodinky radu Gear, avšak tentokrát s viac zaobleným spracovaním konštrukcie ako u predchádzajúcich modeloch. Okrúhla novinka na ruky má dokonca disponovať aj špeciálnym miestom na vloženie SIM-karty od mobilných operátorov, vďaka čomu nebudú hodinky závislé na konektivite z pripojeného smartfónu. Či ale budú poháňané operačným systémom Android alebo Tizen, nie je zatiaľ známe. Odhalenie očakávame pár mesiacov po predstavení štvrtej generácie populárneho phabletu Galaxy Note, ktoré sa bude konať o pár dní – 3. septembra, pričom prebehne na troch miestach súčasne (Berlín, New York, Peking).

Skvelým dôkazom, že Samsung skutočne prinesie skôr či neskôr na pulty obchodov inteligentné hodinky s okrúhlym displejom, je aj minuloročná patentová prihláška na patentovom úrade v Spojených štátoch.

samsung-hodinky-aplikacie
Časť patentovej prihlášky na amerických úradoch

Po ohlásení Moto 360 bola len otázka času, kedy prídu s obdobným nápadom i iní výrobcovia inteligentných zariadení. Motorole sa totižto podarilo spojiť tradičnú eleganciu s modernými technológiami, čo malo na svedomí veľmi pozitívnu odozvu od potencionálnych zákazníkov. Predsa len, hranaté spracovanie hodiniek nie je príliš atraktívne.