Úvod Novinky Aplikácie Poradíme vám ako posielať správy na Facebooku aj bez inštalácie Messenger-u

Poradíme vám ako posielať správy na Facebooku aj bez inštalácie Messenger-u

36

Facebook pred niekoľkými dňami spravil razantnú zmenu, ktorá ovplyvnila takmer všetkých tých, ktorí deň čo deň používajú Facebook, či už na čítanie statusov, sledovanie svojich obľúbených komunít, alebo jednoducho pre kontakt s tými, na ktorých im záleží.

Facebook totiž začal vyžadovať inštaláciu Messengera, samostatnej aplikácie, ktorá sa otvorí po tom, ako kliknete na ikonku správ. Ak Messenger nemáte nainštalovaný, Facebook otvorí samostatnú obrazovku, v ktorej vám oznámi, že bez inštalácie samostatnej aplikácie to nepôjde.

Na internete sa okamžite spustila lavína negatívnych komentárov, čo sa prejavilo aj na jedno-hviezdičkových hodnoteniach Messengeru, či už na Android, alebo iOS platforme. Ak patríte do tej skupiny, ktorá Messenger nechce mať nainštalovaný, no chcete mať možnosť písať si s ľuďmi priamo cez hlavnú aplikáciu Facebooku, nasledujte tento jednoduchý návod, za ktorým nestojí nikto iný, ako vývojári z diskusného fóra XDA-Developers.

 

1. Krok

  • Odinštalujte si Facebook Messenger (ak ho máte nainštalovaný)

 

2. Krok

  • Uistite sa, že máte povolenú inštaláciu aplikácií z neznámych zdrojov. Toto nastavenie si povolíte v Nastaveniach – Bezpečnosť – Neznáme zdroje.

 

3. Krok

  • Nainštalujte si túto aplikáciu (MediaFire), poprípade, ak sa vyznáte v programovaní, vytvorte si prázdny .APK balíček s názvom com.facebook.orca.

 

4. Krok

Užívajte a píšte si! Toto riešenie by zatiaľ malo fungovať bez väčších problémov. Samozrejme, fungovať bude len dovtedy, kým sa to Facebook nerozhodne „ošetriť“ nejakou aktualizáciou. Tento návod sme otestovali na zariadeniach Nexus 5 a LG G3 a všetko funguje tak, ako má.

 

5. Krok

Dajte o tom vedieť vašim známym, ktorí možno taktiež o Messengeri ani nechcú počuť.

 

Alternatívne riešenie

Ak si z nejakého dôvodu nechcete písať cez aplikáciu Facebooku, možno máte zariadenie, ktorému na plynulý chod aplikácie chýba výkon, správy môžete samozrejme posielať cez webovú stránku Facebooku. Na výber tu máte dve stránky, v závislosti na to, či ste na Wi-Fi, alebo na mobilnom internete. Keď si na telefóne otvoríte Facebook, automaticky sa otvorí stránka http://m.facebook.com, čo značí, že to je web určený pre mobilné zariadenia.

Čo nám však Facebook zabudol ponúknuť je ďalšia verzia pre mobilné zariadenia, ktorá pre svoj chod potrebuje menší objem dát. Stačí, ak si na telefóne, alebo aj počítači otvoríte adresu http://mbasic.facebook.com. Táto verzia má byť určená pre rozvojové krajiny, kde je pripojenie k internetu veľmi vzácne.

Neváhajte a vyskúšajte naše riešenia. V diskusii sa podeľte o vaše skúsenosti o tom, či to fungovalo, alebo nie!