Úvod Smartphony Dohady NEPREHLIADNITE: Nexus X (nie Nexus 6) sa začne predávať približne koncom októbra...

NEPREHLIADNITE: Nexus X (nie Nexus 6) sa začne predávať približne koncom októbra bez oficiálneho predstavenia

9

bolo na čase! Po dlhej dobe sa opäť objavili informácie o novom Nexus smartfóne, ktorý má vyrobiť Motorola. Novinka sa má namiesto Nexus 6 volať Nexus X a podobne ako Nexus 5, aj táto novinka má byť predstavená približne na Halloween.

Pre označenie Nexus X sa zatiaľ spoločnosti nemali ‚oficiálne‘ rozhodnúť, no má to byť takmer isté. Nexus 6 teda nečakajte. Modelové označenie nového Nexusu je podľa zdrojov XT1100.

Mnohé médiá, vrátane nás, o novom zariadení z dielne Motoroly a Google informovali ako o „Nexus 6.“ Jednať sa má o šiesty Nexus smartfón, ktorý môže disponovať až 5,9-palcovým displejom. Dávalo by to teda zmysel. V Google však mali opačný názor a tak sa zariadenie bude volať Nexus X. Podľa všetkého za to môže rodina autora Philipa K. Dicka, ktorá sa vyhrážala žalobou za použitie označenia „Nexus.“ Takéto označenie autor využil v knihe „Do Androids dream of Electric Sheep?“ z ktorej sa neskôr stal film Blade Runner. Androidy v spomínanom diele niesli označenie Nexus-6.

Čo sa predstavenia týka, Google má mať naplánovanú tajnú udalosť, pričom zariadenie by sa malo začať predávať už koncom októbra, teda na Halloween, poprípade začiatkom novembra.

Špecifikácie budú opäť štedré. Pripraviť by ste sa mali na 5,9-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440, Snapdragon 805 s jadrami o takte 2.7 GHz a 13 MPix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu.

Upozornil na to server Phone Arena.