Úvod Výrobcovia Google Nexus X: Benchmark potvrdil jeho špecifikácie, bude to poriadne zviera!

Nexus X: Benchmark potvrdil jeho špecifikácie, bude to poriadne zviera!

17

Opripravovanom zariadení z dielne Google a Motoroly začína prúdiť viac a viac informácií. Len včera sme sa dozvedeli, že nový Nexus už za názvom nebude niesť číslo „6,“ ale písmeno „X“.

Toto zariadenie by malo byť založené na Moto S (Shamu), ktorý disponuje 5,9-palcovým 2K displejom s rozlíšením 2 560 x 1 440, no hovorí sa aj o možnosti 5,2-palcového displeja. Samozrejme nemôžme zabudnúť na fakt, že nový Nexus beží na Android Lemon Meringue Pie. Dnes sme sa ale vďaka benchmarkom dozvedeli ešte viac.

Informácie opäť pochádzajú z webu TKTechNews, ktorý zverejnil screenshoty z aplikácie AnTuTu, v ktorom bol Nexus X otestovaný. Ak by sme mali týmto informáciám veriť, Nexus X bude poháňať Snapdragon 805 s jadrami o takte 2.7 GHz, ktorému budú sekundovať až 3 GB operačnej pamäti RAM. Na zadnej strane by sa mal nachádzať 13 MPix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu. Skóre – 35 430 – ktoré toto zariadenie dosiahlo je však prekvapivo malé. LG G3 s displejom s rovnakým rozlíšením a menej výkonným Snapdragon 801 získal 39 132 bodov.

Ďalšou zaujímavou informáciou je fakt, že Android Lemon Meringue Pie reprezentuje Android 5.0 a nie 4.5, tak, ako si niektorí mysleli. Dáva to zmysel, Google väčšinou takto veľký skok spraví počas toho, ako výrazne mení dizajn svojho operačného systému. Material Design je oproti KitKat poriadna zmena a tak sa niet čomu čudovať.

Chystáte sa na nový Nexus? Ak áno, páčia sa vám jeho špecifikácie?

nexus-x-antutu-01
nexus-x-antutu-02
nexus-x-antutu-03

Informoval o tom server Phone Arena.