Úvod Smartphony Dohady Nexus 6: Unikli všetky špecifikácie – 5,2″ QHD displej, Snapdragon 805 a...

Nexus 6: Unikli všetky špecifikácie – 5,2″ QHD displej, Snapdragon 805 a Android L!

14
Logo NEXUS

Dnes je, čo sa informácií o nových zariadeniach týka, poriadne rušný deň. Len pred chvíľou sme vás informovali o Galaxy Alpha, ktorý len pred niekoľkými hodinami oficiálne zazrel svetlo sveta.

Teraz už však späť k novinke, pre ktorú ste si otvorili tento článok. V databáze benchmarkovacej aplikácie GFXBench sa objavili nové informácie o chystanom zariadení z dielne Google. Novinka, ktorú v tomto článku budeme ďalej nazývať ‚Nexus 6‚ vystupuje pod označením Motorola Shamu a ponúknuť má poriadne výkonné špecifikácie. Ak sú uniknuté informácie pravdivé, Nexus 6 by mal byť seriózne výkonným zariadením a to aj na pomery tých najvýkonnejších smartfónov, ktoré boli predstavené do dnešného dňa. Prečo to vravím? Čítajte ďalej.

Zistilo sa totiž, že Nexus 6 by mal ponúknuť 5,2-palcový displej s rozlíšením 2 392 x 1 440, čo je po odčítaní výšky pre umiestnenie softvérových tlačidiel rovnaké rozlíšenie, aké ponúka LG G3 s jeho Quad HD displejom. ‚Shamu,‘ teda kosatka dravá (Nexus zariadenia sú takmer vždy pomenované po morských živočíchoch) v benchmarku, ktorý sa zameriava na grafický čip dosahuje rovnako vysoké skóre, ako by mal „len“ 1080p displej. To naznačuje, že grafický čip v novom Nexuse bude skutočne poriadne dravé ‚zviera.‘ Čo je však zaujímavé je to, že LG G3 Cat.6, ktorý taktiež využíva čipset Snapdragon 805 získal v rovnakom benchmarku podstate menej bodov.

Každopádne, Nexus 6 by mal byť postavený na štvorjadrovom čipsete Snapdragon 805 s jadrami o takte 2.6 GHz. Potvrdený bol aj Quad HD 1440p displej o veľkosti 5,2 palcov. Okrem toho sa pod jeho pomyselnou kapotou majú nachádzať aj 3 GB operačnej pamäti RAM, 32 GB vnútornej pamäti, zadný 12 MPix fotoaparát schopný natáčať Ultra HD video a predný 2 MPix senzor. Samozrejme nemôžeme zabudnúť ani na to, že novinka bude už prirodzene bežať na novom Android L.

Špecifikácie to teda sú poriadne výkonné, ostáva už len dúfať, že ich Google spolu s Motorolou premietnu do reálneho zariadenia, ktoré si budeme môcť kúpiť. Spolu s tabletom Nexus 8, ktorý má spoločnosť pripravovať s HTC by sa tak malo jednať o dvojicu veľmi lákavých zariadení. Google má obe zariadenia predstaviť už budúci mesiac, no oficiálne to nepotvrdil zatiaľ nikto.

O ďalších informáciách ohľadom Nexus 6 vás budeme informovať.

Upozornil na to server Phone Arena.