Úvod Aplikácie NÁVOD: Ovládajte myš a klávesnicu svojho počítača cez smartfón

NÁVOD: Ovládajte myš a klávesnicu svojho počítača cez smartfón

15

Poznáte to. Ležíte večer posteli a na obrazovke svojho počítača alebo na notebooku sledujete svoj obľúbený diel seriálu a keď skončí zhodnotíte, že by ste si pozreli ešte jeden diel.

Postaviť sa z postele, prejsť celú izbu k myši a klávesnici nie je nič príjemné hlavne pokiaľ už na jedno oko spíte.

Existuje však jedno jednoduché riešenie, ktoré premení dotykovú obrazovku smartfónu na touchpad a klávesnicu vášho počítača alebo notebooku. Počítač tak dokážete ovládať z diaľky bez toho, aby ste sa k nemu museli priblížiť.

Okrem domáceho použitia je toto riešenie vhodné napríklad pri firemných alebo školských prezentáciach, kde býva počítač často napojený na veľkú externú obrazovku a podobne.

Pripraviť smartfón na takéto použitie je veľmi jednoduché, rýchle a docielime to prostredníctvom šikovnej aplikácie, ktorá je k dispozícii ako pre Android tak iOS platformu.

Prvým krokom k ovládaniu počítača prostredníctvom smartfónu je stiahnutie aplikácie Remote Mouse z Google Play a rovnomenného klienta pre počítač alebo notebook z odkazov nižšie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hungrybolo.remotemouseandroid“]

Stiahnuť klienta pre PC alebo MAC

androidportal(095)

Po inštalácii aplikácie aj klienta pre PC, ktorá bola veľmi triviálna jednoducho otvorte aplikáciu na svojom smartfóne a mali by ste v nej vidieť svoj počítač v tvare ako na obrázku nižšie. Podmienkou je, že musia byť obe zariadenia v jednej sieti, čo však pri domácej či firemnej WiFi sieti nie je žiadny problém.

Step-2

Teraz len stačí kliknú na váš počítač v aplikácii a pred vami sa na smartfóne zobrazí touchpad aj s klávesnicou a teda môžete veselo ovládať svoj počítač a posunúť tak pohodlnosť na ďalšiu úroveň.

Ako to vyzerá, vám ukáže video nižšie.