Úvod Novinky Google INFOGRAFIKA: Toto všetko sa na Google stane za krátkych 60 sekúnd!

INFOGRAFIKA: Toto všetko sa na Google stane za krátkych 60 sekúnd!

3

Google poznáme všetci. Mnohí z nás ho majú ako domovskú obrazovku či už na telefóne, alebo na počítači či notebooku. Jeho služby však už dávno nie sú len o vyhľadávaní. V portfóliu Google sa totiž už dlhú dobu nachádza email, obchod so zariadeniami, sociálna sieť či najpopulárnejší mobilný operačný systém, Android.

Čo sa v tak veľkej a populárnej sieti stihne stať za krátkych 60 sekúnd? Poďme sa na to pozrieť.

Podľa veľmi peknej grafiky, za ktorou stojí SumoCoupon sa za kratučkú minútu vyhľadá 2 400 000 dotazov, spoločnosť zarobí 123 109 dolárov a ich reklamy sa ľuďom prezerajúcim web zobrazia 20 653 660 krát. Wow.

Tam to však nekončí, ľudia si počas 60 sekúnd stiahnu 1 157 407 aplikácií, z ktorých Google zarobí 2 283 dolárov, štyria ľudia vyhľadajú návod ako sa „twerkuje“ a do Google+ pribudne 642 nových používateľov. Až 199 ľudí sa snaží nájsť kupón, piati ľudia si kúpia okuliare Google Glass a štyria si kúpia Chromebook.

Google síce za jednu krátku minútu zarobí rozprávkových 123 tisíc dolárov, no tie okamžite investuje do vývoja a výskumu, ktorý firmu každú minútu stojí 16 404 dolárov, čo je takmer 24 miliónov dolárov denne!

Služby Google sú tak aktívnejšie ako kedykoľvek predtým a vyzerá to tak, že v blízkej budúcnosti sa to pravdepodobne nezmení.

co-sa-stane-google