Úvod Novinky Goophone N4 je klon Note 4 s 3 GB RAM, 5,7″ displejom...

Goophone N4 je klon Note 4 s 3 GB RAM, 5,7″ displejom a Android 4.4 KitKat

7

Jeúplne jedno, aké vlajkové zariadenie momentálne pripravujú najväčší výrobcovia, či je to Galaxy S6, iPhone 6 či dokonca Galaxy Note 4, v Číne sa zaručene nachádza jeho klon. Výnimkou nie je ani práve spomínaný Note 4, ktorý v Číne začína predávať známa „kopírka,“ Goophone.

Goophone N4 vyzerá približne tak, ako by mal vyzerať Note 4, keď ho Samsung predstavení 3. septembra na udalosti UNPACKED. Priblížiť sa mu dokonca snaží aj špecifikáciami. Goophone N4 totiž ponúka 5,7-palcový 1080p displej 3 GB operačnej pamäti RAM, 13 MPix zadný a 5 MPix predný fotoaparát a 3 200 mAh batériu. Takto to vôbec neznie zle, no veľkým otáznikom je samotný procesor, ktorý má pochádzať od spoločnosti MediaTek. Jednať sa má o osemjadrovú konfiguráciu s jednotlivými jadrami tikajúcimi na takte 1.7 GHz. Samotný procesor je celkom výkonný, no to je len polovica príbehu, keďže o výkon zariadenia sa stará aj grafický čip, ktorý bol v prípade MT6592 na úrovni pomalého Snapdragon-u 200.

Samozrejme, zákazníci Goophone si zariadenie nebudú vyberať kvôli najvýkonnejším špecifikáciám v mobilnom zariadení. Tak či tak je obdivuhodné vidieť, ako rýchlo dokáže pracovať tak malý výrobca, akým je Goophone, aj napriek tomu, že všetky jeho zariadenia sú do očí bijúce kópie známych zariadení.

Informoval o tom server Phone Arena.