Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy S6 a Galaxy Note 4 by mali ponúknuť rovnaké kovové...

Samsung Galaxy S6 a Galaxy Note 4 by mali ponúknuť rovnaké kovové prvky ako Galaxy Alpha

8

Smartfón, o ktorom sa v poslednej dobe špekulovalo asi najdlhšie – Galaxy Alpha – sa stal skutočnosťou. Z prvotných reakcií je jasné, že aj napriek tomu, že špecifikáciami možno mnohých sklamal, konštrukciou zas mnohých zaujal. Vzhľadom na jeho cenu a prémiové materiály, pre ktoré sa Samsung rozhodol sa dá predpokladať, že práve Galaxy Alpha by mal hrať hlavnú rolu v konkurencieschopnosti voči zatiaľ nepredstavenému iPhone 6 od Apple. Tam však príbeh, v ktorom hrajú hlavnú úlohu kov a Samsung nekončí, ba priam naopak, práve sa začína.

Niektoré technologické média predstavenie Galaxy Alpha nazvali ako novou érou Samsungu, ktorá by mala pokračovať predstavením Galaxy Note 4 a Galaxy S6. Oba chystané zariadenia by totiž mali disponovať kovovou konštrukciou, veľmi podobnou tej, ktorú ponúka Galaxy Alpha.

Samsung sa k tomuto rozhodnutiu pravdepodobne uchýlil po tom, ako predaje Galaxy S5 nenaplnili očakávania spoločnosti a analytikov, pričom jednou z hlavných výhrad bolo prevedenie z plastu. Či mu prechod k prémiovejším materiálom pomôže je zatiaľ vo hviezdach.

[poll id=“295″]

Informoval o tom server Phone Arena.