Úvod Výrobcovia HTC Katastrofálne finančné výsledky HTC naberajú nový rozmer. Zisk oproti minulému mesiacu klesol...

Katastrofálne finančné výsledky HTC naberajú nový rozmer. Zisk oproti minulému mesiacu klesol na polovicu

35

Vyzerá to tak optimizmus ohľadom finančných výsledkov taiwanského výrobcu z minulého mesiaca bol predčasný. Spoločnosť totiž zverejnila výsledky za júl 2014, ktoré sa nedajú opísať inak, než ako katastrofálne.

Ich príjem v porovnaní s júnom tohto roku klesol z 544,5 miliónov eur na 263,4 miliónov eur. V júli 2013 sa im podarilo zarobiť 390,6 miliónov eur, jedná sa teda o pokles aj v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Medzimesačne si im príjem klesol o 51,61%, medziročný pokles sa zastavil na 32,58%. Vyzerá to teda tak, že predaje vlajkovej lode HTC One M8 sú čoraz slabšie a slabšie.

Budúcnosť HTC je nejasná. Predpokladá sa, že spoločnosť predstaví Windows Phone verziu HTC One (M8). Okrem toho pokračujú v predajoch svojich mid-range modelov, ako napríklad Desire 816 či Desire 610.

Na jeseň by sme sa podľa najnovších informácií mali dočkať nového Nexus tabletu, ktorý by mal vyrobiť HTC. Okrem toho spoločnosť údajne pracuje na hodinkách, no zatiaľ nie je jasné, kedy budú dostupné.

HTC nie je jediným výrobcom Android zariadení, ktorému sa nedarí. Pokles zaznamenal aj Samsung, zatiaľ čo Sony je na Android zariadeniach dlhodobo stratová.

Informoval o tom server Android Central.