Úvod Konkurencia Apple Fanúšikovia Apple sú sklamaní: iPhone 6 opäť poskytne len 1 GB operačnej...

Fanúšikovia Apple sú sklamaní: iPhone 6 opäť poskytne len 1 GB operačnej pamäti RAM

127

September sa blíži a spolu s ním sa blíži aj predstavenie nových zariadení. Medzi chystanými novinkami sa nachádza Galaxy Note 4, zariadenia od Motoroly, a samozrejme aj nový iPhone 6 od Apple.

O poslednom spomínanom zariadení je na internete niekoľko špekulácií, ktoré nám pomaly, ale isto približujú zariadenie ešte pred tým, ako ho šéf Apple, Tim Cook, predstaví 9. septembra. Jednou z najnovších informácií o chystanej novinke od Apple je správa ohľadom kapacity RAM, ktorou bude nový iPhone 6 disponovať. Podľa uniknutého dokumentu to bude opäť 1 GB.

Toto odhalenie bolo publikované na twitterovom účte GeekBar a neskôr sa informácia objavila aj na čínskej sociálnej sieti Weibo. Na dokumente sa nachádza riadok „POP-FIJI-1GB-DDR-BO-BGA,“ čo podľa zdroju tejto informácie znamená, že nový iPhone 6 príde len s 1 GB operačnej pamäti RAM. Je nutné podotknúť, že čo sa týka pravdivosti uniknutých informácií, GeekBar vykazuje dobré výsledky a jeho predpoveď je väčšinou pravdivá.

iphone6-1gb-ram
Nový iPhone 6 by mal podľa tohto dokumentu disponovať len s 1 GB RAM

Momentálne je však ťažké potvrdiť, či sa Apple skutočne rozhodol „len“ pre 1 GB operačnej pamäti RAM. Jedno je však jasné. V diskusiách na rôznych zahraničných technologických weboch sa objavili komentáre, ktoré priam sršia sklamaním. Niet sa čomu čudovať, mnohí si zakladajú na špecifikáciách a 1 GB RAM je v porovnaní s 2, 3, alebo dokonca 4 GB RAM, ktoré sa majú objaviť v tohtoročných vlajkových lodiach s operačným systémom Android skutočne málo.

Informovali o tom servery Phone ArenaWeibo a G4Games.