Úvod Aplikácie Nočná mora každého tínedžera: Aplikácia umožní rodičom uzamknúť telefón, jediná odomknutá funkcia...

Nočná mora každého tínedžera: Aplikácia umožní rodičom uzamknúť telefón, jediná odomknutá funkcia je ‚zavolať mame,‘ alebo na 112

30

Deti zatiaľ síce nemám, no viem si predstaviť, aké ťažké to musí byť pre rodičov, keď sa boja o potomkov, ktorí im na nočných „záťahoch“ nedvíhajú telefóny. Presne tento problém viedol Sharon Standifird, k vytvoreniu Android aplikácie Ignore No More, ktorá v prípade obáv zamkne telefón svojho dieťaťa. Jediná možnosť, ktorá ostane odomknutá je „zavolať mame,“ alebo zavolať na tiesňovú linku.

Aplikácia je premyslená vcelku zaujímavo. Po inštalácii na zariadenie svojho dieťaťa sa aplikácia uzamkne a odinštalovať sa klasickým spôsobom nedá. V prípade, že má rodič o vlastné dieťa strach, otvorí si aplikáciu Ignore No more, zo zoznamu vyberie telefón dieťaťa o ktoré má strach a telefón sa automaticky uzamkne.

ignore-no-more-1 ignore-no-more-2 ignore-no-more-3

Klasické odinštalovanie aplikácie nehrozí, no ako server Phandroid upozorňuje, nie je to nemožné. Stačí ísť do Nastavení – Bezpečnosť – Správcovia zariadení a tam aplikáciu odstrániť. Ako však hovoríme, nie je to vôbec jednoduché a sám na sebe som si vyskúšal, že to chce podstatnú chvíľu trpezlivosti.

Keď sa server CBS opýtal Stanfirdovej syna, čo si myslí o aplikácii svojej mamy, jeho smutný výraz hovoril sám za seba.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wwc.inmp“]

Na aplikáciu upozornil server Gizmodo.