Úvod Novinky Zo srandy chcel vyzbierať 10 dolárov na zemiakový šalát. Z toho, koľko...

Zo srandy chcel vyzbierať 10 dolárov na zemiakový šalát. Z toho, koľko mu ľudia poslali peňazí sa vám zatočí hlava!

11

Internet je zvláštne miesto plné zvláštnych ľudí. Zaujímavý príbeh sa aktuálne odohráva na platforme Kickstarter, ktorej úlohou je umožniť začínajúcim projektom vyzbierať peniaze pomocou tzv. crowdfundingu.

Stačí poslať peniaze a podporiť tak môžete autora, resp. autorov projektu. Ak pošlete dosť, v niektorých prípadoch si môžete predobjednať ich hru, či produkt, podľa toho, na čom pracujú. Týchto Kickstartových projektov bolo v poslednej dobe tak veľa, že Zack Danger Brown sa rozhodol založiť si vlastnú kampaň na vyzbieranie desiatich dolárov na zemiakový šalát.

Ako som už spomenul, internet je veľmi zaujímavé a zvláštne miesto a z 10 dolárov bolo zrazu 100, neskôr 300, 1 000 a momentálne celková suma prekročila 60 tisíc dolárov. 640. TISÍC.

Zack takúto pozornosť neočakával a aby to poriadne oslávil, rozhodol sa zorganizovať pizza párty, prenajal si veľkú kuchyňu, kam si všetci tí, ktorí prispeli dostatočne vysokou čiastkou. Ľudia mu pritom neposielajú žiadne malé čiastky. Najviac ľudí samozrejme prispelo symbolickým dolárom, no našlo sa vyše 600 jedincov, ktorí na tento „projekt“ vysolili 50 a viac dolárov.

Dnešná doba praje pripraveným…a bláznivým ľuďom. Nenechajte sa teda odradiť, vidíte, že aj z najväčšej hlúposti sa môže stať úspech.