Úvod Novinky XiaoMi Mi 4 oficiálne: kovový rám, high-end špecifikácie a zadné kryty z...

XiaoMi Mi 4 oficiálne: kovový rám, high-end špecifikácie a zadné kryty z dreva!

14

Čínsky výrobca XiaoMi práve predstavil ich novú vlajkovú loď, XiaoMi Mi 4 na podujatí, ktoré usporiadal v domácom Pekingu.

Aktuálne nedisponujeme všetkými informáciami, no to, čo vieme znie veľmi zaujímavo. Začneme konštrukciou keďže to je jedna z najdôležitejších vecí na celom smartfóne. XiaoMi Mi 4 ponúka kovový rám, ktorý je podľa bývalého zamestnanca Google, Huga Barra vyrobený „neuveriteľnou presnosťou a dôrazom na detail.“ Vďaka zaobleným hranám zariadenie pôsobí veľmi elegantne a to aj vtedy, keď je jeho zadný kryt z plastu.

Zadný kryt je vymeniteľný a samotný XiaoMi do svojej ponuky zaradí niekoľko možností, vrátane zadného krytu z bambusu, kože či látky. Jedná sa teda o veľmi podobný krok, s ktorým už pred rokom prišla Motorola a neskôr aj OnePlus.

xiaomi-mi-4-2_zmensene

Čo sa špecifikácií týka, tam XiaoMi stavil na 5 palcový Full HD LCD displej, štvorjadrový Snapdragon 801, 3GB RAM a 16/64GB vnútornej pamäti. Na zadnej strane sa nachádza 13MPix senzor s clonou f/1.8, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza sen všetkých fotografov selfie fotografií – 8MPix fotoaparát, ktorý opäť disponuje clonou f/1.8 a 80 stupňovým zorným poľom. Mi 4 poháňa veľmi slušná 3 080mAh batéria, ktorá okrem skvelej výdrže podporuje aj zrýchlené nabíjanie.

xiaomi-mi-4-3_zmensene xiaomi-mi-4-4_zmensene xiaomi-mi-4-5_zmensene

Ohľadom XiaoMi Mi 4 však stále nemáme úplne všetky informácie. Rozhodne chýba údaj o dostupnosti a o cene, no predpokladá sa, že to by sme sa mali dozvedieť už čoskoro.

xiaomi-mi-4-6_zmensene

Informoval o tom server Android Authority.