Úvod Novinky XiaoMi a jeho raketový predaj: Za menej než 4 minúty sa zaprášilo...

XiaoMi a jeho raketový predaj: Za menej než 4 minúty sa zaprášilo po 50 tisíc kusoch tabletu MiPad

7

XiaoMi sa minimálne v Číne, čo je sám o sebe gigantický trh, chystá súperiť s Apple. Aby dokázal svoju silu, vo štvrtok predstavil svoj XiaoMi MiPad, priamu konkurenciu k iPad mini s Retina displejom.

MiPad ponúka 7,9 palcový IPS displej s rozlíšením 2 048 x 1 536 (326ppi), 2GB RAM a výkon chrliaci čipset Nvidia K1. Okrem toho v zariadení nájdete aj 16/64GB vnútornej pamäti, ktorá sa dá rozšíriť o ďalších 128GB. Na zadnej strane sa nachádza 8MPix fotoaparát a na prednej 5MPix fotoaparát. Celé zariadenie poháňa 6 700mAh batéria.

Ako už býva zvykom, XiaoMi na zahájenie predaja opäť použil „marketing hladom.“ Takýto marketing funguje veľmi jednoducho. Po predstavení a prvotnom „nahypovaní“ si výrobca pripraví len obmedzený počet kusov daného zariadenia, po ktorom sa doslova zapráši. Na sociálnych sieťach a v tlačových správach sa potom vychváli, ako rýchlo ich dokázal predať.

Každopádne, to nič neuberá na fakte, že za 3 minúty a 59 sekúnd im prišlo celkom 50 TISÍC objednávok.

Jeden takýto tablet pritom stál 1 499 čínskych jüanov, čo je v prepočte približne 177 eur, zatiaľ čo 64GB model stál približne 201 eur. Spoločnosť sa momentálne nevyjadrila o tom, či nový tablet začne predávať aj mimo čínskeho trhu.

Informoval o tom server Phone Arena.