Úvod Novinky Vodič z Floridy na diaľnici rušil signál. Chcel zvýšiť bezpečnosť, no namiesto...

Vodič z Floridy na diaľnici rušil signál. Chcel zvýšiť bezpečnosť, no namiesto toho dostal obrovskú pokutu!

9

Vodič na Floride musí čeliť obrovskej pokute po tom, ako takmer dva roky rušil na diaľnici s dobrým úmyslom signál. Chcel docieliť, aby vodiči počas jazdy netelefonovali, čo sa mu za dané časové obdobie v určitej miere podarilo.

Do svojho auta, modrej Toyoty Highlander si namontoval rušičku, ktorú si kúpil od čínskej firmy C.T.S Technology a denne sa ráno a večer premával po diaľnici. 60 ročný vodič však netušil ako ďaleko jeho snaha zájde a keď sa o tom dozvedela federálna komunikačná komisia (FCC), uložila mu poriadne mastnú pokutu vo výške 48 000 dolárov, ktorú – aby toho nebolo málo – musí splatiť v období 30 dní.

Komunikačná komisia zasiahla takto vysokou pokutou po tom, ako vyšlo najavo, že tento 60 ročný šofér, síce s dobrým úmyslom, ale predsa, ohrozil životy ostatných aj tým, že vodiči nachádzajúci sa v jeho blízkosti by si v prípade nehody nemohli privolať pomoc. Okrem iného mohla byť narušená aj komunikácia záchranných zložiek.

Na problémy so signálom upozornili operátora Metro PCS samotní zákazníci. Operátor na to upozornil FCC, ktorý na miesto medzi mestami Seffner a Tampa vyslal agentov, ktorí vodiča identifikovali a na Toyotu upozornili políciu. Tá už priamo v aute našla rušičku, ktorú okamžite skonfiškovali.

Firma, od ktorej si vodič danú rušičku kúpil už taktiež dostala pokutu vo výške 35 miliónov dolárov. Americkým spotrebiteľom má pritom predávať niekoľko sto modelov, na ktorých sa mylne uvádza, že sú schválené federálnou komunikačnou komisiou.

Vo Floride je telefonovanie za volantom povolené, jediné čo je zakázané je písanie SMS správ.

Informoval o tom server Business Insider.